FTX krijgt goedkeuring voor reorganisatieplan door Amerikaanse rechtbank

657 totale weergaven
|

 

FTX Trading Ltd., beter bekend als FTX.com, heeft een belangrijke stap gezet richting het compenseren van schuldeisers.

De Amerikaanse faillissementsrechtbank in Delaware heeft op 7 oktober 2024 het reorganisatieplan van FTX goedgekeurd. Deze bevestiging komt minder dan twee jaar na de beruchte faillissementsaanvraag van het bedrijf.

Wat houdt het plan in?

Het reorganisatieplan stelt dat 98% van de schuldeisers van FTX naar verwachting ongeveer 119% van hun erkende vorderingen zullen ontvangen binnen 60 dagen na de ingangsdatum van het plan. Dit hangt wel af van naleving van de zogeheten “know-your-customer“-vereisten en andere voorwaarden voor distributie. FTX schat dat de totale waarde van de beschikbare middelen tussen de $ 14,7 miljard en $ 16,5 miljard zal liggen. Dit omvat zowel activa onder controle van FTX’s chapter 11-curatoren als die van betrokken partijen zoals de gezamenlijke officiële vereffenaars van FTX Digital Markets in de Bahama’s en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Miljarden dollars gerecupereerd

Volgens CEO John J. Ray III is de bevestiging van het plan een belangrijke mijlpaal in het proces om klanten en schuldeisers te compenseren. “Dit is het resultaat van hard werk en de samenwerking met overheden wereldwijd.

Het team heeft miljarden dollars weten terug te halen door FTX’s boeken van de grond af aan op te bouwen,” aldus Ray. De CEO benadrukt ook dat de samenwerking met internationale instanties cruciaal was in het herstelproces.

Wat betekent dit voor schuldeisers?

Het reorganisatieplan belooft 100% van de vorderingen, plus rente, terug te geven aan niet-overheidscrediteuren. Dit wordt gezien als een van de grootste en complexte faillissementsregelingen ooit. De boedel bereidt zich voor om betalingen te doen in meer dan 200 rechtsgebieden wereldwijd.

FTX werkt samen met gespecialiseerde agentschappen om ervoor te zorgen dat deze betalingen op een veilige en snelle manier plaatsvinden.

De weg vooruit

Hoewel dit een grote stap is, blijft er werk te doen. De komende maanden zullen cruciaal zijn om te zien of FTX erin slaagt om de beloofde compensaties tijdig en volledig uit te keren. Schuldeisers zullen met spanning afwachten hoe het proces zich verder ontwikkelt.

xoxo Sophia!

Lees meer over:
FTX

Door: Sophialine Marlowe

Na haar studie journalistiek is Sophialine begonnen als crypto journalist bij Bitcoinmagazine.nl. Haar professionele schrijfstijl en uitgebreide kennis maken haar artikelen uitermate interessant en nuttig voor zowel de beginnende als de gevorderde crypto investeerders....