FTX vraagt uitstel betalingen aan, CEO stapt op

Alameda Research en FTX hebben een Chapter 11-faillisement aangevraagd. In de faillissementsaanvraag van Alameda Research staat onder meer dat het bedrijf dat meer dan 100.000 schuldeisers heeft.

FTX faillissement

Cryptobeurs FTX heeft de stap gezet om een ​​faillissement in te dienen, samen met meer dan 100 bedrijfsentiteiten die zijn aangesloten bij FTX. Hieronder vallen ook Alameda Research en FTX US.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Alameda deelt ook dat het tussen de $10 miljard en $50 miljard aan activa heeft, meer ook dat ze tussen de $10 miljard en $50 miljard aan verplichtingen hebben.

In de aankondiging staat ook dat CEO Sam Bankman-Fried ontslag heeft genomen.

Voor het proces is hulp ingeschakeld van advocatenkantoor Landis Rath & Cobb LLP. Advocaat Adam Landis vertegenwoordigt het bedrijf.

"De onmiddellijke verlichting van de procedures van Chapter 11 zijn gepast om de FTX -groep de mogelijkheid te bieden om haar situatie te beoordelen en een proces te ontwikkelen om de terugvorderingen voor belanghebbenden te maximaliseren."

"Ik wil ervoor zorgen dat elke werknemer, klant, schuldeiser, contractpartij, aandeelhouder, belegger, overheidsinstantie en andere belanghebbenden weten dat we deze inspanning met ijver, grondigheid en transparantie gaan uitvoeren."

Er zijn dochterondernemingen die niet in mee ten onder gaan en die niet in de Chapter 11 -procedure zijn opgenomen. Hiertoe behoren onder meer LedgerX LLC, FTX Digital Markets Ltd., FTX Australia Pty Ltd. en FTX Express Pay Ltd.

Op Twitter staat het persbericht van FTX over deze zaak, en ook de indiening is online terug te vinden.

Daarmee voegt FTX zich in een illuster rijtje van de in 2022 gevallen cryptogrootheden, zoals 3AC en Celsius Network. Ook voor namen zoals ZipMex, Compute North en Voyager viel het doek.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, of volg het nieuws via de mobiele Android Nieuws app of iOS Nieuws app, blijf op de hoogte en mis niets!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTX