Fundstrat: “Bitcoin bereikt in lente waarschijnlijk bodem van 32.950 dollar”

Als het aan de analisten van Fundstrat ligt is de huidige correctie van bitcoin nog niet voorbij. Het fonds van bitcoin bull Tom Lee verwacht dat bitcoin binnenkort de bodem van 32.950 dollar nogmaals aantikt.

Mark Newton van Fundstrat Global Advisors laat aan Bloomberg weten dat er “een goede kans is” dat bitcoin in de lente opnieuw de bodem aantikt. Waarbij hij waarschuwt om nu na een kleine opleving niet meteen optimistisch te worden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Welke niveaus moeten we in de gaten houden?

Volgens Newton is het voor de bulls belangrijk om de 40.000 dollar in de gaten te houden. Als bitcoin daar boven weet te komen, dan is de kans groot dat de correctie voorbij is en we weer omhoog kunnen kijken. Al is hij daar voor de korte termijn niet heel optimistisch over.

Als we naar beneden kijken, dan is de grens van 35.511 volgens Newton belangrijk. Weten we die niet te houden, dan is een nieuwe test van het dieptepunt van 32.950 van 24 januari niet onwaarschijnlijk.

Bitcoin heeft het de afgelopen weken, net als de rest van de markt, zwaar vanwege de nieuwe strategie van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed). Om de inflatie in te dammen is de Fed van plan om de rente stapsgewijs te verhogen in 2022 en ook het opkoopprogramma te verlagen.

Binnenkort een bodem

Als we de analyse van Newton mogen geloven, dan duurt het niet lang meer voordat we een bodem zien. Die zou dan rond de 32.950 dollar moeten liggen. Al hangt het natuurlijk voor een groot deel af van de Fed, die behoorlijk onvoorspelbaar uit de hoek kunnen komen.

De laatste publieke uitingen van de Fed waren in ieder geval niet duidelijk. Afgelopen week koos de belangrijkste centrale bank ter wereld ervoor om de rente vooralsnog niet te verhogen, maar werden toekomstige verhogingen niet uitgesloten.

Totdat we de 40.000 dollar op de dagelijkse grafiek weten vast te houden is het volgens Newton wijs om voorzichtig te zijn. Zodra dat lukt kunnen we serieus naar boven kijken en is het mogelijk dat bitcoin weer aan een klim begint.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....