Gaat Bitcoin futuremarkt Bakkt naar de beurs? Fusie van $2 miljard kan daar voor zorgen

Het bitcoin future platform Bakkt gaat mogelijk naar de beurs. Er hangt een fusie van $2 miljard in de lucht en als gevolg daarvan zou Bakkt weleens publiek verhandelbaar kunnen worden.

Het handelsplatform is grotendeels eigendom van Intercontinental Exchange. De geruchten over een beursgang van Bakkt komen voort uit de mogelijke fusie met VPC Impact Acquisition Holdings.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De oorsprong van het gerucht

Gisteren claimde Bloomberg in een publicatie waarin anonieme bronnen werden aangehaald dat Bakkt reeds in vergevorderde onderhandeling is. In het artikel wordt voorspeld dat de fusie al volgende week aangekondigd kan worden.

De bronnen schatten de waarde van Bakkt na de fusie met de entiteit in kwestie op rond de $2 miljard.

VPC Impact is een bedrijf dat korte lijntje heeft met Victory Park Capital, een bij de SEC geregistreerde investeringsfirma. Chief executive John Martin omschrijft de strategie van VPC als het zoeken naar partners die de business helpen groeien in de fintech-sector.

Nu heeft het Bakkt geïdentificeerd als een bedrijf dat past binnen die strategie.

Kort na lancering gaat Bakkt naar de beurs

Bakkt lanceerde in 2019 en richt zich op institutionele beleggers. Voordat het bedrijf lanceerde waren de verwachtingen in bitcoinland dan ook hoog.

In eerste instantie viel het handelsvolume op het platform tegen en bleef de bitcoin surge die door sommigen verwacht werd uit. Tegenwoordig ligt het volume op Bakkt wel enorm hoog.

Afgelopen week noteerde het handelsplatform een volume van $286 miljard. Een grappig feitje is dat de CEO van Bakkt Senator Kelly Loeffler is. Zij verloor eerder deze week de verkiezingen in Georgia. Hetgeen nog maar eens laat zien dat bitcoin zich ook in steeds hogere politieke kringen nestelt.

Met de huidige koersexplosie en alle ontwikkelingen binnen de industrie lijkt het gevaar dat bitcoin ooit verdwijnt steeds kleiner te worden. Steeds meer mensen begrijpen dat bitcoin geen vijand, maar juist een vriend van onze toekomstige welvaart is.

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.