Gaat China voor $1,3 miljard aan Ethereum dumpen?

521 totale weergaven
Chinese crypto vlag |

De Chinese overheid staat mogelijk op het punt om voor 1,3 miljard dollar aan Ethereum te dumpen. Crypto-onderzoeker FreeSamourai deelt op Twitter dat ongeveer 7.000 van de in totaal 542.000 Ethereum die China in beslag nam van de PlusToken-scam naar de beurzen is gestuurd.

In totaal nam China voor $1,3 miljard aan Ethereum in beslag. Moeten we ons zorgen maken over een grote dump?

Wat was PlusToken?

PlusToken publiceerde in februari 2018 zijn white paper en vermarkte zichzelf als een Zuid-koreaanse cryptobeurs en wallet-aanbieder, waar gebruikers hoge rentes konden verdienen over hun vermogen.

Uiteindelijk bleek het echter een piramidespel ter waarde van enkele miljarden dollars. In 2019 kwam er een einde aan PlusToken. Op dat moment had het 194.000 Bitcoin en 830.000 Ethereum weten te verzamelen.

Richting het einde van 2020 nam de Chinese politie voor 4,2 miljard dollar aan assets in beslag en arresteerde het meer dan 100 mensen die verbonden waren aan de scam.

De meerderheid van de Bitcoin is inmiddels verkocht, terwijl de Ethers naar het minder bekende beursplatform Bidesk gestuurd zijn, waarschijnlijk om verkocht te worden.

Ethereum in de problemen

Alsof Ethereum niet al genoeg problemen en negatieve verhalen op zich nam de laatste tijd, komt dit er ook nog eens bij. Op het moment van schrijven staat Ethereum met -2,07% in het rood over de afgelopen 24 uur. Daarmee komt Ethereum op een koers van 2.380 dollar.

Het lukt Ethereum vooralsnog niet om de stevige weerstand op 2.700 dollar uit te schakelen, terwijl voor nu de steun op 2.200 dollar nog sterk genoeg lijkt om de munt enigszins overeind te houden.

Een verkoopgolf van de Chinese overheid ter waarde van 1,3 miljard dollar kan echter nieuwe problemen veroorzaken.

Bron: RunnerXBT/Twitter

Binnen de Bitcoin-gemeenschap worden dit soort verhalen uiteraard met luid gejuich ontvangen, zie bijvoorbeeld de bovenstaande tweet van RunnerXBT. Die somt eventjes op waarom Ethereum momenteel zo in de problemen zit.

Komt er ooit nog een einde aan de ellende voor Ethereum of krijgen de Bitcoin-maximalisten gelijk en is hun munt de enige die relevant is?

 

Lees meer over:
ChinaEthereumplustoken

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....