Galaxy Digital betreedt ook de lucratieve bitcoin (BTC) mining markt

879 totale weergaven

Galaxy Digital betreedt ook de markt van bitcoin mining, de jacht naar verse blokken op de bitcoin blockchain. Dat maakt het New Yorkse hedgefonds bekend in een persbericht. De nieuwe tak heet Galaxy Digital Mining.

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Galaxy Digital gaat minen

De beursgenoteerde firma, opgericht door de uitgesproken Mike Novogratz, bestiert in Amerika een datacenter, waarmee ze gaan delven.

Daarom heen gaat de firma ook financiële diensten ontwikkelen specifiek voor miners, zo legt Amanda Fabiano uit. Ze leidde eerst de mining tak bij Fidelity Digital Assets, maar is door Galaxy losgeweekt om hun mining unit te leiden.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Bitcoin mining is de basis van het netwerk. Door zelf te minen, zijn we beter in staat om deze markt nog beter te leren kennen en er diensten voor te ontwikkelen. We denken dat het deze markt alleen maar ten goede komt’. [/penci_blockquote]

Winstgevend

Bitcoin mining is een lucratieve business tegen de huidige spotprijs van boven de ~34.000 dollar. Hoewel elke miner een eigen kostenstructuur heeft, wordt de kostprijs van één block geschat tussen de $20.000 en $40.000.

In één block zitten 6,25 BTC, dus het levert een mining bedrijf een netto omzet op van ruim $200.000 en dus een bruto winstmarge van tussen de $180.000 en $160.000 per block.

Sinds de start van bitcoin hebben miners al ruim 20 miljard dollar verdiend, zo blijkt uit recente cijfers van Glassnode.

De meeste rekenkracht is nog gevestigd in China, maar er is een trend gaande dat andere regio’s ook gaan investeren in mining. Niet alleen landen als Venezuela, Iran en Pakistan, maar ook in Noord-Amerika, IJsland en Rusland zijn er mining sites voorhanden.

Met name regio’s met een energieoverschot en koude zijn interessant om bitcoin te zoeken.

De prijs in euro:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...