Galaxy Digital tokeniseert historische 1708 Stradivarius-viool voor $35M lening

3430 totale weergaven

Galaxy Digital Holdings Ltd. heeft de tokenisatie aangekondigd van de 1708 Stradivarius viool, “Empress Caterina,” met een waarde van ongeveer $9 miljoen en eigendom van Yat Siu, medeoprichter en Executive Chairman van Animoca Brands. Dit is een belangrijke mijlpaal in de toepassing van blockchaintechnologie op echte activa.

Baanbrekende tokenisatie

De tokenisatie van de Stradivarius viool, een instrument gemaakt door de legendarische Italiaanse gitaarbouwer Antonio Stradivari, maakt verbeterde liquiditeit mogelijk en stelt eigenaars in staat om de economische waarde van hun activa te benutten zonder ze te verkopen.

Michael Novogratz, CEO en oprichter van Galaxy, benadrukte de innovatieve aanpak door te zeggen: “Door deze Stradivarius-viool te tokenen, behouden we de nalatenschap van een van ’s werelds meest kostbare muziekinstrumenten, terwijl we een precedent scheppen voor toegang tot en gebruik van de waarde van echte activa.”

Geavanceerde Blockchain-toepassing

Galaxy voerde de tokenisatie uit via GK8, haar blockchain custody en monetization platform. Met behulp van de Tokenization Wizard tool creëerden zij een niet-fungibel token (NFT) voor de viool op de Ethereum blockchain.

De NFT is geregistreerd op OpenSea en is exclusief voor de financieringstransactie tussen Yat Siu en Galaxy Global Markets, niet beschikbaar voor openbare handel.

Een financiële innovatie

Yat Siu verwierf de viool in 2023 en gebruikt het getoken instrument nu als onderpand voor financiering via Galaxy’s Global Markets business. Dit proces vertegenwoordigt een revolutionaire methode voor het beheren, waarderen en verhandelen van hoogwaardige activa in de digitale economie. “We verwachten dat de stablecoin-markt in de komende tien jaar zal groeien tot triljoenen dollars,” zei Stefan Cohen, partner bij Bain Capital Crypto, die het potentieel van dergelijke innovaties benadrukte.

Groeiend marktpotentieel

De toepassing van tokenisatie van activa is klaar om uit te breiden, vooral in toepassingen voor gedecentraliseerde financiën (DeFi), zoals tokenisatie van activa en geldtransfers. De huidige marktcap van alle stablecoins bedraagt $160 miljard, met verwachtingen van aanzienlijke groei.

Galaxy Digital’s toewijding aan innovatie

Deze nieuwste onderneming onderstreept Galaxy Digital’s toewijding aan het revolutioneren van financiële markten door middel van blockchaintechnologie. Door de tokenisatie van hoogwaardige activa zoals de Stradivarius-viool mogelijk te maken, baant Galaxy de weg voor nieuwe financiële instrumenten en methoden van vermogensbeheer in het digitale tijdperk.

Lees meer over:
animocanftNFTsTokenisatie

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....