‘Gaming reus Nexon koopt bitcoin beurs Bithumb voor $460 miljoen’

Gaming reus Nexon wil bitcoin beurs Bithumb overnemen voor een bedrag van 500 miljard Koreaanse won. Dat is omgerekend 460 miljoen dollar (~375 miljoen euro).

‘Bitcoin beurs Bithumb gekocht’

Bithumb is de grootste exchange in het bitoin gekke Aziatische land. The Block breekt het nieuws op basis van lokale berichtgeving van onder meer nieuwssite Maekyung.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens de berichten hebben beide partijen al een concept overeenkomst ondertekend. Daarin is opgenomen dat Nexon een meerderheidsaandeel van 65% neemt in de beurs.

Mocht de deal doorgaan, dan ontpopt Nexon zich als een grote speler op de bitcoin markt. Want ze hebben al een aandeel in oudgediende Bitstamp en het kleinere Korbit.

Nexon brengt spellen als MapleStory, Combat Arms en Mabinogi uit op de Europese markt.

Belgische holding

Achter Nexon zit miljardenholding NXMH, gevestigd in Brussel. Bitstamp is in oktober 2018 gekocht voor een onbekend bedrag en Korbit is in september 2017 gekocht voor circa 80 miljoen dollar.

De prijs in euro:

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...