Gedupeerden van failliete beurs Mount Gox hebben recht op 141.000 bitcoin, wat doet dat met de prijs?

Bitcoin heeft het niet voor elkaar gekregen om de weerstand op 60.000 dollar te doorbreken en is teruggevallen naar ongeveer 56.500 dollar.


Op maandag noteerden we nog een lokaal hoogtepunt van 59.500 dollar, maar inmiddels zijn we dus weer wat teruggevallen. Waarschijnlijk heeft dat te maken met de 141.000 bitcoin van Mt. Gox die binnenkort op de markt komen.

Dat heeft de whales schijnbaar wakker gemaakt die graag willen profiteren van de angst die door het loslaten van de Mt. Gox bitcoin in de markt hangt.



Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Plannen voor Mt. Gox in afrondende fase

De curator van het in 2014 gevallen Mt. Gox heeft inmiddels bekendgemaakt dat het plan om de 141.000 bitcoin van het beursplatform die hij nog in beheer heeft binnenkort naar de rechtmatige eigenaren gaan. De exacte procedure qua timing en de precieze hoeveelheden die gebruikers krijgen zijn nog niet duidelijk.

Hoewel deze gebeurtenis al langer in de lucht hing heeft de markt er nu ook lucht van gekregen en lijkt het bij te dragen aan het negatieve sentiment. De bekende Crypto Fear & Greed Index is na een kleine opleving ook weer op een score van 33 uitgekomen, wat betekent dat er angst in de markt zit.

Als we uitzoomen is er helemaal niets aan de hand en zijn we volgens Rekt Capital klaar voor een reversal. Als investeerders bang worden is het vaak niet lang wachten op een uitbraak naar boven.

Grote vissen slaan toe

Net als iedere periode van neerwaartse koersen zijn het juist de grote vissen die op dat soort momenten toeslaan en hun stack uitbreiden. Zo ziet ook Charles Edwards, de CEO van asset-manager Capriole.

Volgens de data van de analist zijn de whales op Bitfinex momenteel hun bids aan het verhogen, in de chart van Charles Edwards kun je zien dat de nieuwe focus op het platform op 54.000 dollar ligt, terwijl die eerst op 50.000 dollar lag.

Alles deze gegevens lijken te wijzen op een lokale bodem, wat wij uiteraard alleen maar toejuichen. Als de whales hun gelijk krijgen, dan kan het jaar 2021 nog een spetterend uiteinde krijgen voor bitcoin. Wat gezien alle ontwikkelingen, neem bijvoorbeeld de obligatieronde van El Salvador, helemaal niet onlogisch zou zijn.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....