Geld lenen zonder bank? Met Bitcoin DeFi kan dat

DeFi op bitcoin? Jazeker! Misschien dacht je dat je voor DeFi vooral moet uitwijken naar alternatieve blockchains zoals ethereum of solana, maar er zijn wel degelijk projecten die proberen om het zo dicht mogelijk bij bitcoin te houden.

DeFi op bitcoin

Op Bitcoin Focus las je deze week een premium verhaal over Sovryn. Dit is een protocol dat op Rootstock draait, een sidechain bovenop bitcoin. Hiermee kun je ethereum smart contract-achtige tools bouwen.

Zo heeft het team achter Sovryn een leenplatform gemaakt waarmee je bitcoin op een non-custodial manier kunt inleggen als onderpand voor een dollarrekening.

We spraken werknemer Rivers over dit DeFi-project. Toen hij een poos geleden een appartement wilde kopen, vergat hij finaal dat hij zegelrecht (Stamp Duty, red.) moest betalen. Dit is een belasting die wordt geheven op de aankoop van eigendommen of documenten.

“Ik moest $20.000 meer betalen dan verwacht en ik kon mijzelf een lening geven met Sovryn Zero. Bij een bank kon ik die extra lening níet krijgen, omdat ik vlak ervoor een hypotheek had afgesloten en mijn kredietscore te slecht was voor een extra lening. In plaats daarvan moest ik óf mijn bitcoin verkopen óf als eigen bank spelen.”

Bitcoin DeFi loste voor hem een probleem op dat de traditionele financiële markt niet kon. Hij koos voor de laatste optie en is bij de leningdiensten van Sovryn terecht gekomen.

Premium, voor de échte liefhebbers

Je kunt dit Premium Focus-verhaal lezen met een abonnement! Met de code WELKOMBIJFOCUS kun je de eerste maand Premium zelfs voor slechts 1 euro uitproberen! Hiermee kun je ook alle andere edities (terug)lezen.

Rivers vertelt over EVM’s, Rootstock, de forse dollardekking, bitcoin roll-ups, toxic en inclusief maximalisme en de toekomst van lightning in Rootstock.

Benieuwd? Lees hier het hele verhaal: #198 Bitcoin DeFi met Sovryn.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws