Gemini betaalt klanten $2,18 miljard terug na Genesis-debacle

2430 totale weergaven

Cryptobeurs Gemini maakt bekend dat gebruikers van hun zogenoemde Earn-programma maar liefst $2,18 miljard van hun digitale activa ontvangen.

Het komt neer op 97% van hun verschuldigde activa. Daarnaast is er nog meer goed nieuws, want omdat de cryptovaluta in waarde zijn gestegen, krijgt men dus eigenlijk nóg iets meer terug: het zou gaan om 232%.

Genesis Global stopte de opnames van haar platform. Enkele beurzen gebruikten de diensten van de zusteronderneming van de Digital Currency Group (DCG) voor Staking diensten. Naast Gemini gebruikte ook het Nederlandse Bitvavo deze diensten.

Met deze herstelmaatregelen als gevolg van een schikking met Genesis en andere schuldeisers, krijgen de Earn-gebruikers van Gemini nu dus nagenoeg 100% van hun digitale activa terug (inclusief eventuele prijsstijgingen).

Deze extra waardering (of: appreciation) is gebaseerd op de prijzen van digitale activa op 28 mei. Gemini legt zelf ook nog eens $50 miljoen in om alles netjes af te handelen.

Het bedrijf benadrukte dat het faillissement van Genesis het gevolg was van financiële fraude en dubbelzinnigheid in de regelgeving, en niet vanwege problemen met de cryptovaluta. Gemini pleit voor duidelijke regelgeving, ten gunste van innovatie en consumentenbescherming.

Lees meer over:
Geminigenesis