Gemini beweert dat Genesis $630 miljoen betaling heeft gemist

Een nieuw hoofdstuk in de soap rondom Genesis en een schuld van miljarden dollars.

Digital Currency Group, het moederbedrijf van de inmiddels failliete crypto-kredietverstrekker Genesis Global Capital LLC, heeft volgens een van de grootste schuldeisers van Genesis nagelaten om ongeveer $630 miljoen aan schulden terug te betalen. De dochteronderneming was dit verschuldigd aan de cryptobeurs.

Gemini Trust Co., die in een juridisch geschil is verwikkeld met DCG over het geld dat Genesis hen verschuldigd is, maakte op 19 mei via hun website bekend dat DCG de schuld niet had afgelost.

Gemini stelt dat ze op zoek zijn naar $1,1 miljard van Genesis, aangezien de fondsen van klanten die gebruikmaken van het Gemini Earn-programma vastzaten in Genesis nadat dit platform vorig jaar de opnames had stopgezet. Er is geld uitgeleend en weer opnieuw van plaats verwisseld, maar door liquiditeitsproblemen konden moest Genesis voorlopig stoppen.

Als deze overeenkomst niet wordt gesloten, plant de groep om een plan door te voeren om meer dan $1,1 miljard aan fondsen terug te vorderen (Master Claim). In de verklaring van Gemini staat: “De Master Claim zal ook een claim voor rente, leningskosten en nieuwe tokens, indien van toepassing, omvatten die verschuldigd zijn aan Earn-gebruikers vanaf 19 januari 2023”

Een waarschuwing dus.

Rente

De situatie escaleerde toen Cameron Winklevoss, de medeoprichter van Gemini, een open brief schreef aan Barry Silbert, de oprichter van DCG. De brief was gericht op het zoeken naar een oplossing voor de Earn-gebruikers, wiens fondsen vastzaten in Genesis nadat ze in november 2022 de opnames hadden stopgezet.

In Nederland is Bitvavo ook verwikkeld in deze zaak. De beurs is een sponsor van deze website.

Momenteel werkt Gemini samen met Genesis, DCG en hun schuldeisers om DCG uitstel van betaling te geven om zo een mogelijke wanbetaling te voorkomen. Er lopen gesprekken tussen Gemini en DCG, maar als er geen overeenkomst wordt bereikt, stelt Gemini voor om samen met andere partijen een aangepast herstructureringsplan met Genesis op te stellen dat niet de goedkeuring van DCG vereist.

Cameron Winklevoss, mede-oprichter van Gemini, heeft Barry Silbert, CEO van DCG, publiekelijk beschuldigd van het gebruiken van “slechte trouw vertragings tactieken”. Inmiddels is Gemini bezig met het voorbereiden van een claim om de teruggave van meer dan $1,1 miljard aan digitale activa. Het gaat om het geld van zo’n 200.000 Earn-gebruikers.

Volgens een gerechtelijk dossier van januari is Genesis meer dan $3,5 miljard verschuldigd aan zijn top 50 schuldeisers, waaronder Gemini, Cumberland, Mirana, MoonAlpha Finance en VanEck’s New Finance Income Fund.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...