Crypto beurs Gemini sluit vijfjarige bitcoin deal met voetbalclub van podcaster Peter McCormack

3563 totale weergaven
UK voetbal Gemini

Cryptobeurs Gemini heeft een vijfjarige sponsorovereenkomst getekend met de Britse voetbalclub Real Bedford, mede-eigendom van Peter McCormack, presentator van de populaire podcast What Bitcoin Did.

Gemini steunt voetbalclub Peter McCormack

Real Bedford ontvangt de sponsorgelden in bitcoin en heeft als doel het succes van de club te ondersteunen en kansen voor kinderen te vergroten. De sponsoring komt bovenop de investering van $4,5 miljoen die in april in de club is gedaan door Winklevoss Capital. Dat is het investeringsbedrijf van de Gemini-oprichters en tweelingbroers Tyler en Cameron Winklevoss, zo meldt The Block vandaag.

De investering in april maakte de Winklevoss-tweeling mede-eigenaren van de club naast McCormack, die de club in 2022 kocht. Gemini zet de sponsoring van de club door sinds 2022. Ze zorgen ervoor dat het Gemini-logo overal zichtbaar is. Real Bedford is de enige sportsponsoring van Gemini.

Clubkas in bitcoin

De clubkas is gevuld met bitcoins, en de vijfjarige deal draagt daar verder aan bij, aldus Gemini. Volgens de cryptobeurs is een bitcoin clubkas cruciaal voor het beschermen van de club tegen hoge inflatie. Het helpt de club bij het bouwen van een nieuw trainingscentrum en het lanceren van een jeugdvoetbalacademie gericht op kansarme kinderen in Bedford. Het is de hoofdstad van de regio Bedfordshire, waar de bekende podcast McCormack woont.

Real Bedford heeft bitcoin volledig geïntegreerd in zijn operaties, waardoor spelers betalingen in de cryptocurrency kunnen ontvangen en fans kaartjes en merchandise ermee kunnen kopen, aldus Gemini.

“Door bitcoin in onze treasury te integreren, hebben we een rendement van +62% behaald, waardoor de financiële positie van de club is versterkt en onze kostenbasis is beschermd tegen de recente stijging van de inflatie,” zegt McCormack in een verklaring.

Het is onduidelijk hoeveel bitcoins de voetbalclub bezit.

Lees meer over:
GeminiVerenigd Koninkrijk

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd