Gemini start binnenkort in Frankrijk

De Franse Autorité des marchés financiers (AMF) heeft cryptocurrency-beurs Gemini toestemming gegeven als aanbieder van digitale activadiensten (DASP). Met deze registratie, waar Gemini de 105e ontvanger van is, breidt het bedrijf zijn Europese voetafdruk uit naar meer dan twaalf jurisdicties. Franse klanten kunnen binnenkort toegang krijgen tot Gemini’s diensten, waaronder handel in meer dan 70 cryptocurrencies voor zowel institutionele als particuliere handelaren. Ook komt er toegang tot Gemini’s eOTC, een elektronisch over-the-counter handelsplatform.

Gillian Lynch, hoofd van Gemini in de Europese Unie en Ierland, benadrukt het belang van de Franse markt: “Frankrijk is een wereldleider in innovatie en heeft een bloeiende crypto-gemeenschap, zoals blijkt uit het succes van Paris Blockchain Week. Wij kijken ernaar uit om Franse klanten binnenkort veilige en conforme toegang te bieden tot de toekomst van financiën.”

Deze stap van Gemini komt in een tijd waarin het bedrijf ook juridische uitdagingen het hoofd biedt in de Verenigde Staten. Zowel de Securities and Exchange Commission als de procureur-generaal van New York hebben rechtszaken aangespannen tegen Gemini in verband met hun Earn-programma, uitgevoerd in samenwerking met Genesis, een filiaal van Digital Currency Group (DCG). Earn was een renteproduct waarmee klanten (hoge) rentes konden krijgen op hun crypto. Dat ging echter gepaard met een twijfelachtig businessplan.

Er loopt ook een juridisch conflict tussen Gemini en Genesis/DCG.

Lees meer over:
Gemini

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...