Gerealiseerde marktkapitalisatie van Bitcoin (BTC) staat op $115 miljard

863 totale weergaven

De gerealiseerde marktkapitalisatie van bitcoin is meer dan 50% hoger dan tijdens de recordprijs van $20.000 in 2017. Het staat zo’n $43 miljard hoger dan tijdens de all time high.

Marktkapitalisatie

Gerealiseerde marktkapitalisatie is een manier om de waarde van de bitcoin markt te berekenen. Bij deze statistieken kijk je niet naar de meest recent verkochte BTC, maar naar het moment van aanschaf.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De gerealiseerde marktkapitalisatie is simpelweg de prijs optellen van alle bitcoin van toen ze voor het laatst verstuurd werden. Hiervoor wordt gekeken naar de bitcoin prijs op het moment van de transactie.

Normaal gesproken wordt er bij de marktkapitalisatie gekeken naar de laatste verkoopprijs van bitcoin. In die statistiek worden alle bitcoin even duur ingeschaald.

Beurzen

Het is een leuke statistiek, maar waar de doorsnee marktkapitalisatie vooral kijkt naar de spotprijs op verschillende beurzen valt die handel weg bij deze cijfers.

Gerealiseerde marktkapitalisatie probeert de dollarprijzen van de aangekochte bitcoin on-chain te bevestigen. Het is dan een kwestie van optellen van alle transacties en hun waarde op die dag.

$115 miljard

De gerealiseerde marktkapitalisatie van BTC zit momenteel rond de $115 miljard. Volgens websites als CoinMarketCap staat de kapitalisatie van bitcoin op bijna $200 miljard.

De spotprijs ligt nog een stuk hoger, maar de twee statistieken liggen relatief dicht bij elkaar.

Kortom: de bitcoin op het netwerk waren bij elkaar opgeteld duurder dan ooit.

Data via

Gerealiseerde marktkapitalisatie van Bitcoin (BTC) staat op $115 miljard

72% van de adressen in de plus

Volgens data van IntoTheBlock staat meer dan 72% van de bitcoin adressen in de plus. De grootste investeringen werden op opmerkelijke prijzen gedaan: $1.040 tot $5.285 en $8.450 en $9.560.

Wallets met winst volgens

Gerealiseerde marktkapitalisatie van Bitcoin (BTC) staat op $115 miljard
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...