GME stock en meme coins stijgen na terugkeer GameStop-icoon – 3 nieuwe meme coins om nu te kopen

De toekomst van meme coins

Traders opgelet: Roaring Kitty is terug! De initiator van de GameStop rally, die eigenlijk Keith Gill heet, postte voor het eerst sinds lange tijd weer iets op zijn X account. De afbeelding, een gamer die op het puntje van zijn stoel zit, zorgde voor een hoop speculatie – en stijgende koers voor GME-stock en een aantal meme coins.

GameStop rally

Aan het begin van 2021 beheerste de GameStop rally het nieuws. Kleine investeerders op Reddit hadden zich onder leiding van Roaring Kitty verenigd tegen grote beursbedrijven die short waren gegaan op GameStop stocks.

Duizenden investeerders wisten samen grote partijen zoals het hedge fund Melvin Capital uit de markt te werken. De GameStop koers vloog omhoog naar bijna $ 500 per GME-stock, meer dan 200 keer de originele waarde.

De trading app RobinHood besloot het niet langer mogelijk te maken om GME-stock te kopen, waarmee de angel voor een groot gedeelte uit de rally werd getrokken. Dit tot onvrede van invloedrijke Wall Street-opponenten zoals Alexandria Ocasio-Cortez, Ted Cruz en Elon Musk.

Ter ere van de GameStop rally werden meerdere meme coins opgericht zoals de ‘Roaring Kitty’ coin en de GME Coin. Van de aanstichter van dit hele verhaal, Roaring Kitty zelf, werd sinds juni 2021 (5 maanden na de GameStop rally) niets meer vernomen.

Meme Coin rally door terugkeer?

Nu Roaring Kitty terug lijkt te zijn, staan traders klaar om weer voor goede rally’s te zorgen. De eerste voortekenen zijn al gunstig: enkele van de eerder genoemde meme coins met een relatie tot GameStop stock zijn maandag flink in waarde gestegen.

Zo steeg GME (GME) met liefst 1400% en wist Roaring Kitty (ROAR) een nieuwe all time high neer te zetten. Ook de Gamestop koers zelf steeg sterk: van $ 17,39 naar $ 36,70.

gamestop stock koers
Gamestop stock koers. Bron: Google Marktoverzicht

Deze stijgingen vallen niet los te zien van het feit dat Roaring Kitty weer actief is op X. Toch zal de terugkeer van Gill niet de enige reden zijn waarom de eerder genoemde tokens en aandelen het goed doen. Sinds de opkomst van DogWifHat zit de meme coin community al een tijdje te wachten op de volgende grote nieuwe meme coin.

Het lijkt niet verstandig om nu nog in GME-stock of aan Roaring Kitty verwante tokens te investeren. Deze hebben al gigantische rally´s neergezet, en zijn bovendien erg afhankelijk van de strapatsen van Gill.

Bovendien zullen investeerders die nu instappen voor snelle winst gaan – de waarde van een token als GME kan na de recente pump weer snel instorten. Gelukkig zijn er wel een groot aantal nieuwe meme coins in de markt die ook de potentie hebben om enorme rally´s neer te zetten. Wij lichten daarbij graag Dogeverse, Sealana en WienerAI uit.

Dogeverse – multi-chain meme coin

Met een marketcap van meer dan $ 20 miljard is Dogecoin de grootste meme coin van het moment. Andere grote meme coins, zoals Shiba Inu en recenter Bonk, laten zien dat tokens rondom de trouwe viervoeters nog steeds immens populair zijn. Nu is er met Dogeverse een nieuwe honden meme coin verschenen waar investeerders zich massaal achter kunnen scharen.

Dogeverse is ontwikkeld op Ethereum, maar weet dankzij slimme bridges, portals en wormholes de stap te maken richting steeds meer verschillende grote chains. Zo kunnen niet alleen ERC20 investeerders gebruikmaken van deze token, maar bijvoorbeeld ook BNB’ers, gebruikers van Avalanche, Polygon en Solana.

Door het gebruik van een groot aantal chains kan iedereen zich achter deze token scharen – een verklaring voor de groeiende populariteit. Daarnaast is het bezit van de token ook erg gemakkelijk, omdat je constant kunt switchen tussen verschillende chains en zo mag traden tegen de beste voorwaarden.

Wie zich wil aansluiten bij Dogeverse moet haast maken. In de presale heeft deze token al meer dan $ 15 miljoen opgehaald. Een exchange listing is aanstaande, waarna een flinke groei niet uit te sluiten valt. Wie van plan is om te investeren in nieuwe meme coins, kan het beste met Dogeverse multi-chain gaan.

 

Sealana – nieuwste Solana meme coin hype

Sealana heeft alles in zich om de nieuwe meme coin op Solana te worden die een rally van x100 of meer weet neer te zetten. De token is speciaal gemaakt met het oog op de meme coin gemeenschap, die erom bekend staat over de nodige zelfspot te beschikken.

De mascotte van Sealana is een vadsige zeehond, die op zoek naar de beste Solana meme coins zichzelf en zijn huishouden verwaarloost. De (niet al te sympathiek ogende) zeehond lijkt qua uiterlijk en woonkamer te refereren aan de ‘gamer guy’ uit de Make love not Warcraft episode van South Park. Daarnaast worden er de nodige referenties gemaakt aan de Amerikaanse (pop)-cultuur.

Tokens kunnen gekocht worden door SOL naar het juiste Wallet Address te sturen. Wanneer de exchange listing een feit is zullen alle Sealana tokens via een crypto airdrop in jouw wallet gestort worden. Daarnaast is het sinds kort mogelijk de presale crypto met Ethereum te kopen.

Als token heeft Sealana wellicht weinig om het lijf, maar andere grote recente meme successen zoals DogWifHat en BookofMeme hebben dat ook niet. Sealana in de presale kopen kan dan ook een zeer verstandige beslissing blijken.

 

WienerAI – meme coin met AI-mogelijkheden

WienerAI is een bijzondere nieuwe meme coin, die vrolijke memes rondom teckels (Wiener dogs in het Engels) combineert met enorm nuttige AI-functionaliteiten.

WienerAI zal namelijk beschikken over een AI-interface die traden gemakkelijker moet maken, een eigen ‘sausage swap’ waarop je snel in nieuwe tokens kan handelen (zonder fees te betalen) en bescherming tegen MEV bots.

Daarnaast zal WienerAI beschikken over AI-technologie die aan de hand van duizenden datapunten koersen kan voorspellen. Hierdoor mis je nooit meer een goede deal – en ben je altijd op de hoogte van de nieuwe meme coins die de top gaan bestormen.

In de presale heeft de meme coin nu al $ 1,7 miljoen opgehaald. Omdat de presale prijs in verschillende fases oploopt, kun je beter vandaag in de token investeren dan over een aantal weken. WienerAI heeft alles om een van de beste meme coins van de toekomst te worden.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

 

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...