GnosisDAO lanceert $40M Venture Fund om blockchain startups te ondersteunen

338 totale weergaven
|

 

GnosisDAO, de gedecentraliseerde organisatie achter Gnosis Chain, heeft een risicofonds van $40 miljoen goedgekeurd dat zich richt op het bevorderen van blockchainprojecten in een vroeg stadium. Het nieuw opgerichte GnosisVC Ecosystem fonds zal zich richten op initiatieven die zich bezighouden met real-world asset tokenization, gedecentraliseerde infrastructuur en on-chain betalingsplatforms.

Financieringsstructuur en belangrijkste aandachtsgebieden

De DAO zal $20 miljoen bijdragen aan het fonds, terwijl de overige $20 miljoen zal komen van externe limited partners. Volgens Stefan George, medeoprichter van Gnosis, past het durfkapitaalfonds bij de strategische visie van de DAO om gedecentraliseerde technologieën te stimuleren en projecten te ondersteunen die kritieke gaten in het blockchain ecosysteem opvullen.

Bij de oprichting heeft GnosisVC al geïnvesteerd in verschillende projecten, waaronder Monerium, een on-chain fiat infrastructuurplatform, Naptha AI, een gedecentraliseerd AI platform, en Schuman Financial, een MiCA-compliant stablecoin protocol. Sinds 2019 heeft GnosisVC meer dan 60 startups ondersteund.

De evolutie van GnosisDAO

GnosisDAO’s toewijding aan gedecentraliseerde financiële infrastructuur en blockchain applicaties bouwt voort op haar lange geschiedenis, die begon als een Ethereum-gebaseerd voorspellingsmarktplatform. Na verloop van tijd is Gnosis geëvolueerd naar oplossingen zoals Gnosis Pay en projecten zoals Safe, een toonaangevende multisig wallet.

GnosisDAO’s nieuwe venture fund benadrukt haar rol als een belangrijke speler in het stimuleren van blockchain innovatie, door kapitaal te verstrekken aan projecten die decentrale oplossingen in finance en technologie bevorderen.

Wat is GnosisDAO?

GnosisDAO is een gedecentraliseerde autonome organisatie die de Gnosis Chain bestuurt, een blockchain ecosysteem dat zich richt op decentralized finance (DeFi) en infrastructuuroplossingen.

Oorspronkelijk gelanceerd in 2015 als een platform voor de voorspellingsmarkt, heeft Gnosis zijn bereik uitgebreid met financiële infrastructuur zoals Gnosis Pay en Safe, terwijl het innovatie in gedecentraliseerde technologie stimuleert door middel van strategische investeringen.

Stay Ahead of the Curve en join ons Discord channel!

Praat mee over dit onderwerp met onze crypto experts. Praat met andere lezers en blijf 24/7 op de hoogte van het laatste nieuws in ons kersverse Discord channel!

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....