Goedemorgen Bitcoin: Prijsgekte leidt tot extreme drukte bij OTC-desks

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bitcoin prijsgekte leidt tot extreme drukte bij over-the counter desks

De stijgende Bitcoin prijs is niet alleen goed voor investeerders met volle bags. Ook de over-the-counter (OTC) desks ervaren extreme drukte. De meeste van deze handelskantoren hebben het momenteel drukker dan ooit tevoren. Bij bedrijven als Genesis Trading als Galaxy Digital is het alle zeilen bijzetten.

In 2017 vond een deel van de handel zelfs plaats via Skype en Telegram, maar inmiddels hebben OTC-desks eigen systemen. Tegelijkertijd is er ook meer instituties geld op de OTC-markt gekomen, wat volgens Genesis de huidige rally aanzwengelt.

Een over-the-counter deal betekent niets meer dan dat je handelt buiten orderboeken om. Je beïnvloedt de spotprijs hierdoor niet en vind via een handelskantoor iemand die voor grote hoeveelheden aan Bitcoin wil ver- of opkopen. Voor miners die enorme bedragen in kas hebben, is dit een bekende markt om fiatvaluta te verkrijgen.

Wall Street firma met $631 miljard in huis: ‘Bitcoin past in élk portfolio’

Dat Wall Street Bitcoin heeft ontdekt, is hét narratief van 2020.

Het is nu de beurt aan AllianceBernstein, een speler met 631 miljard dollar aan vermogen onder beheer. Werd Bitcoin in 2018 nog afgeraden als investering, anno 2020 speelt dat sentiment niet meer.

Onderzoeksstrateeg Inigo Fraser Jenkins van Bernstein Research duidt de veranderde economische omstandigheden in het post-corona tijdperk als de doorslaggevende reden om van koers te veranderen.

Volgens hem hoort Bitcoin ‘sowieso op de lange termijn thuis in elk portfolio’. Bitcoin heeft namelijk alle eigenschappen in zich als robuuste, waardevaste asset in een wereld van oplopende staatsschulden en – leningen.

Als concreet advies stelt hij dat een allocatie van 1,5% tot 10% een verstandige keuze is.

Goedemorgen Bitcoin: Prijsgekte leidt tot extreme drukte bij OTC-desks

‘Nederlandse overheid gebruikt Chainalysis voor analyse Bitcoin transacties’

In deze Hup Bitcoin podcast is Willem van den Brandeler, account executive bij Chainalysis te gast.

Chainalysis speurt continue de Bitcoin blockchain af en categoriseert Bitcoin adressen als clusters. Samen met Coinbase en Binance zou Chainalysis de derde unicoin in de Bitcoin industrie zijn.

Een bitcoin transactie is voor iedereen te volgen, maar in de boekhouding van het bitcoin netwerk staan (gelukkig) geen namen en andere informatie bij transacties.

Er zijn echter wel partijen, zoals Chainalysis, die zich specialiseren in het identificeren en volgen van mensen en geld op het netwerk.

Zo hebben ze autoriteiten én exchanges geholpen om verloren Bitcoin na hacks of van dark web bedrijven te onderscheppen.

Beluister de aflevering hieronder:

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...