Goedemorgen Bitcoin: Binance verliest top plek op futuremarkt aan CME

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Cryptobeurs Poloniex gehackt? $63 miljoen uit wallet gehaald

Het lijkt erop dat de cryptobeurs Poloniex te maken heeft gehad met een beveiligingshack. De wallet die is getagd als Poloniex 4 op Etherscan wordt leeggehaald.

De verdachte uitstroom van cryptovaluta ter waarde van $63 miljoen is waarschijnlijk het gevolg van een hack. Het betrof een hot wallet, en het ging (gelukkig) dus niet om ál het geld van klanten van de beurs. De exchange moet het bedrag nog wel bevestigen.

Opmerkelijk: Binance exchange verplaatst 40.000 bitcoin (BTC) uit cold wallet

Colin Wu, een bekende Chinese cryptojournalist, meldt een opmerkelijke bitcointransactie. Het gaat om een bitcointransactie die wordt gelinkt aan de cold wallet van Binance met het label 38DN2. Wu plaatst op X (voorheen Twitter) dat Binance alle 40.000 BTC die in de cold wallet zijn bewaard, in beweging zijn gekomen. Hierbij is 10.000 BTC naar het Binance hot wallet-adres met het label bc1qm gestuurd. De overige 30.000 BTC zijn naar een niet-gelabelde, nieuw aangemaakte wallet gestuurd.

Binance niet meer grootste crypto-derivatenbeurs, CME neemt eerste plek over

De Chicago Mercantile Exchange (CME) heeft Binance ingehaald wat betreft grootste bitcoin futuresbeurs van de wereld.

Deze stap zat er al een poos aan te komen. Maar voor het eerst is de gereguleerde traditionele derivatenbeurs nu groter dan het crypto-native platform van topman CZ.

Volgens gegevens van CoinGlass gaat het wat de CME betreft om een open interest (OI) van ongeveer $3,99 miljard en een marktaandeel van 24,32%. Ondertussen is de OI van Binance gedaald tot $3,77 miljard.

De open interest is de waarde in Amerikaanse dollar die is gekoppeld aan het aantal actieve of openstaande contracten. Met een future contract kun je in de toekomst het recht kopen om bitcoin tegen een vooraf afgesproken prijs te kopen. Het is een fijne manier om met bitcoin in je bedrijfsvoering volatiliteitrisico’s af te dekken.

 

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...