Goedemorgen Bitcoin: ETF’s blijven het nieuws domineren

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

World Funds Trust doet aanvragen voor zes (!) bitcoin ETF’s

Op 3 januari 2024 heeft de World Funds Trust maar liefst zes aanvragen ingediend voor spot BTC ETF. Samen met beleggingsadviseur Tuttle Capital willen ze drie hefboom- en drie inverse bitcoinfondsen op de markt zetten.

Het idee van de vermogensbeheerder is om de iShares Spot Bitcoin ETF te gebruiken voor dit bijzondere product. Dit iShares fonds is aangevraagd door Blackrock, maar nog niet goedgekeurd.

World Funds Trust kom nu met de 6 voorgestelde spot BTC Daily Target ETF’s die hier op doorborduren:

  • T-Rex 1.5X Inverse Spot Bitcoin Daily Target ETF
  • T-Rex 1.5X Long Spot Bitcoin Daily Target ETF
  • T-Rex 1.75X Inverse Spot Bitcoin Daily Target ETF
  • T-Rex 1.75X Long Spot Bitcoin Daily Target ETF
  • T-Rex 2X Inverse Spot Bitcoin Daily Target ETF
  • T-Rex 2X Long Spot Bitcoin Daily Target ETF

Grayscale in gesprek met JPMorgan en Goldman Sachs over Spot Bitcoin ETF

Grayscale Investments is volgens de geruchten in gesprek met bankgiganten als JPMorgan en Goldman Sachs om deze aan te wijzen als geautoriseerde participanten voor zijn Spot Bitcoin ETF. Bloomberg weet op 4 januari te melden dat Grayscale gesprekken voerde met allebei de investeringsbanken voor deze rol. Dit nieuws komt één week nadat Grayscale een aangepast S3-aanvraag indiende, maar geen geautoriseerde participanten aanwees.

Ondertussen zou Goldman Sachs ook in gesprek zijn met BlackRock over een vergelijkbare rol voor hun Spot Bitcoin ETF.

Zuid-Korea wil verbod op crypto-aankopen met creditcards

De Financial Services Commission van Zuid-Korea heeft vandaag een wijziging van de zogenoemde “kredietfinancieringswet” voorgesteld. De belangrijkste financiële toezichthouder van het land wil daarmee haar burgers verbieden om cryptocurrency’s te kopen met creditcards.

De belangrijkste reden voor dit nieuwe amendement is om cryptohandelaren te beperken in het kopen van cryptovaluta op buitenlandse beurzen, aldus de toezichthouder. De FSC is bezorgd over het ontstaan van illegale uitstroom van binnenlandse gelden, het witwassen van geld en het aanmoedigen van speculatief gedrag.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...