Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt opnieuw koers van $1 miljoen

1475 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Arthur Hayes herhaalt voorspelling van bitcoin koers van $1.000.000

Bitcoin en altcoins zijn volgens voormalig BitMEX CEO en mede-oprichter Arthur Hayes een “zekerheidje” in aanloop naar de “grote koerswijziging” van de Amerikaanse centrale bank wat betreft de rentestand in 2024. Er is volgens Hayes “geen excuus” om niet “long” te zijn op crypto. “Hoe vaak moeten ze je nog vertellen dat het fiatgeld in je zak waardeloos is.

Een bullish-positie op crypto is volgens Arthur Hayes de sleutel tot succes, terwijl de markten steeds meer inzetten op renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank.

48 miljoenste Ordinal op bitcoin gemaakt, die vandaag één jaar oud zijn

Op 15 december 2023 is het precies één jaar geleden sinds de eerste Ordinal inscription in de bitcoin blockchain gezet. En ja, dat is vandaag!

Sindsdien december 2022 zijn er enorm veel bitcoin NFT’s, inscripties en BTC-20 tokens gemaakt met deze Taproot-standaard. Volgens analyseplatforms zijn het er inmiddels al meer dan 48 miljoen.

Ondanks de scepsis over de potentie van Ordinals (vanwege de dure transactiekosten om ze te verhandelen), blijft de hype bestaan. Vandaag de dag zijn ze zelfs goed voor de helft van alle dagelijks bevestigde BTC-transacties.

Deze Ordinals zijn in wezen een losse satoshi waar een heleboel arbitraire data aan wordt gehangen. Als je deze gegevens aan elkaar knoopt, kun je er een foto, tekstbestand of video van maken. Die kun je dus in de blockchain opslaan en aan een private key koppelen.

Populaire analist: ‘Bitcoin is momenteel zwaar ondergewaardeerd’

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe noemt bitcoin en de rest van de markt momenteel “zwaar ondergewaardeerd” en stelt dat we te maken hebben met een “koop-de-dip” moment. “Dit een fase in de markt waarin je duidelijk de dips wil kopen voor altcoins en bitcoin. De markt is nog altijd zwaar ondergewaardeerd en Ethereum gaat de komende maanden waarschijnlijk spectaculaire dingen laten zien”, aldus Van de Poppe.

 

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...