Goedemorgen Bitcoin: Binance moet stoppen met derivaten in Verenigd Koninkrijk

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin ATMs in België komen onder strenger toezicht te staan

In België krijgen bitcoin ATM’s (of pinautomaten) te maken met strengere regels. Minister van Financiën Vincent van Peteghem maakt bekend dat er meer toezicht komt op transacties van cash geld naar bitcoin. Dat meldt Business AM.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ondernemers in deze tak van sport moeten zich registreren bij de Belgische financiële toezichthouder, de FSMA. Ook beurzen, brokers en andere bitcoinbedrijven moeten zich hier aanmelden. Als je als ondernemer in de fout gaat riskeer je boetes tot wel 10.000 euro.

Binance krijgt tik op vingers in Verenigd Koninkrijk

Binance mag geen Bitcoin swaps aanbieden in het Verenigd Koninkrijk. Dat stelt Financial Conduct Authority (FCA) in een bericht richting de beurs.

Volgens de toezichthouder biedt Binance doorlopende futures aan via binance.com aan Britse klanten die daarmee kunnen speculeren op de toekomstige Bitcoin koers. En dat is niet de bedoeling, het handelsplatform is namelijk niet door de hoepels gesprongen om de juiste papieren te vergaren.

Centraal bankier in VS vestigt aandacht op Tether

De wereld maakt zich op voor meer regels rondom stablecoins. Een Amerikaanse bankier, Eric Rosengren, benoemt Tether (USDT) als mogelijke ‘disruptor’ van de kredietmarkten.

Stablecoins worden in het leven geroepen om zo nauwkeurig mogelijk een bepaalde andere asset te volgen. Veruit de populairste stablecoins zijn de tokens die dienst doen als synthetische dollars. Rosengren is directeur van de Boston Federal Reserve. Dat is een onderdeel van de centrale bank in Amerika.

Er staat publiekelijk nog relatief weinig op papier en het is niet zeker hoe dit uit gaat pakken. Feit is wel dat Tether op de radar staat van regelgevers én financiële waakhonden in de Verenigde Staten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!