Gold-Backed NFT’s door Swarm Markets gelanceerd temidden van MiCA regelgeving

5248 totale weergaven

Het in Berlijn gevestigde Swarm Markets heeft de lancering aangekondigd van NFT’s met goud als onderliggende waarde, waarmee gebruikers fysiek goud digitaal kunnen bezitten en verhandelen, net nu de MiCA stablecoin-regels van de EU van kracht worden.

Hoe Swarm Markets NFT werkt

Het platform van Swarm Markets stelt gebruikers in staat om NFT’s te kopen die overeenkomen met goudstaven die zijn opgeslagen in een kluis van Brink’s in Londen. Na het voltooien van KYC– en AML-controles kunnen gebruikers deze NFT’s op peer-to-peer basis verhandelen via het decentralized over-the-counter (dOTC) platform van Swarm.

Wat is MiCA?

De Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCA) is een EU-kader dat is ontworpen om de markt voor digitale activa te reguleren, met als doel het witwassen van geld tegen te gaan en de marktstabiliteit te waarborgen. MiCA zal eind 2024 volledig zijn geïmplementeerd en stelt strenge normen op voor aan activa gerelateerde tokens.

De voordelen van door goud gedekte NFT’s

“NFT’s bieden ongeëvenaarde transparantie voor tokeneigenaren”, zegt medeoprichter Timo Lehes van Swarm. “Door deze opzet kunnen gebruikers genieten van de vloeibaarheid van DeFi terwijl ze toegang hebben tot de waarde en liquiditeit van traditionele financiering. Getoken goud is slechts onze eerste stap naar grondstoffen.”

Naleving en toekomstperspectieven

Swarm Markets verzekert dat zijn tokenized goud niet zal worden beïnvloed door MiCA-regelgeving, omdat het raamwerk unieke, niet-fungibele activa zoals digitale kunst en verzamelobjecten uitsluit. Swarm is van plan zijn aanbod uit te breiden met basismetalen en ongereguleerde markten zoals koolstofkredieten.

Huidig aanbod en marktpositie

Swarm Markets heeft momenteel meer dan $14,6 miljoen aan totale waarde op zijn platform staan. Naast goud biedt het platform ook token-aandelen van overheidsbedrijven en obligaties van het Amerikaanse ministerie van Financiën aan, waardoor de beleggingsopties voor gebruikers worden gediversifieerd.

Vooruitgang met innovatie

De lancering door Swarm Markets van door goud gedekte NFT’s markeert een belangrijke vooruitgang in het samenvoegen van traditionele financiële activa met blockchaintechnologie, waarmee de weg wordt vrijgemaakt voor het digitaliseren van meer echte activa.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd