Goldman Sachs bespreekt Bitcoin (BTC) met klanten tijdens meeting

Goldman Sachs host een meeting met hun klanten over inflatie, goud én bitcoin (BTC). The Goldman Sachs Group, Inc. is een investeringsbank. Goldman Sachs is tevens gespecialiseerd in het aanbieden van financiële diensten aan met name multinationals en overheden.

De uitnodiging voor de klanten van Goldman Sachs. Gedeeld door de CEO van The Block, Mike Dudas

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Goldman Sachs bespreekt Bitcoin (BTC) met klanten tijdens meeting

Belangrijk voor bitcoin?

Bitcoin draait al jaren prima zonder de interesse van Goldman Sachs. Maar het feit dat het nu officieel onderwerp van gesprek is, is een positief signaal.

De meeting is nog niet geweest dus wat de visie van Goldman Sachs is weten we (nog) niet. Maar bitcoin als agendapunt bij een van de grootste banken ter wereld is wel een dingetje.

Waarschijnlijk is er vanuit de klanten van van Goldman Sachs interesse en vraag naar.

Niet positief?

De Chief Investment Officer (CIO) van de investeringstak van Goldman Sachs, Sharmin Mosszvar-Rahmani, liet zich in 2018 nog negatief uit over bitcoin: ”het vervult geen van de drie traditionele rollen van een valuta”, aldus Mossavar-Rahmani.

In het artikel ging de CIO nog een stapje verder: ”Onze visie is nog steeds dat cryptovaluta hun waarde niet zullen behouden in hun huidige vorm.”

Interesse

Toch lijkt er in de hoek van de traditionele financiële wereld steeds meer interesse naar manieren om mee te doen in de bitcoin markt. En dan niet per se met echte bitcoin op een adres, maar in de vorm van beleggingsfondsen en bijvoorbeeld bitcoin futures.

Een voorbeeld uit de praktijk is Paul Tudor Jones. Jones is een bekende hedgefondsmanager en gaf recentelijk aan ook mee te willen doen in de wereld van beleggingen rondom bitcoin. Wederom: geen echte bitcoin, maar hij speculeert op de prijs van bitcoin met een deel van zijn vermogen.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=” Paul Tudor Jones”]‘Bitcoin herinnert me aan goud, toen ik in 1976 begon met mijn handel. Je krijgt nu eenmaal het meeste rendement als je op het snelste paard wedt. Met het mes op de keel, kies ik voor Bitcoin in deze tijden’.[/penci_blockquote]

Bitcoin als onderwerp in de vergaderkamers van Wall Street, het is anno 2020 echt zo ver.

Meepraten? Kom gezellig langs op Telegram.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsGoldman Sachs

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...