Goldman Sachs zet deur open voor Bitcoin custody services

Bitcoin (BTC) is geen vies woord meer in de wereld van banken. Goldman Sachs kijkt serieus naar opties voor bitcoin custody diensten. Volgens Coindesk worden de plannen binnenkort bekendgemaakt.

Goldman Sachs is een grote Amerikaanse investeringsbank. Ze richten zich vooral op het aanbieden van financiële diensten aan bedrijven en overheden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het lijkt erop dat de Amerikanen zich klaarmaken voor het bewaren van BTC voor hun klanten.

Informatie aanvragen

De bank is eind 2020 begonnen met het winnen van informatie bij verschillende bestaande bitcoin custody bedrijven. Coindesk verkreeg extra informatie van een bron: ”Net als JPMorgan kijken we naar digitale custody diensten. We moeten nog bepalen wat de volgende stap is.”

Goldman Sachs is geen vlotte startup, het is een miljardenbedrijf waar het even duurt voordat ze tot actie over kunnen gaan.

Bitcoin banken

Banken in Amerika krijgen beetje bij beetje meer ruimte om bitcoin diensten aan te bieden. Recentelijk kreeg de bank Anchorage voorwaardelijk toestemming om als nationale bank voor digitale activa te fungeren.

Goldman Sachs wil volgens de insider ook meekomen. De bitcoin diensten zijn onderdeel van een ‘brede digitale strategie’. De wereld wordt digitaal, de wereld van finance is dat eigenlijk al, en je moet mee. BTC is momenteel een populair onderwerp dus wordt er serieus gekeken naar manieren om er geld aan te verdienen.

De grote Amerikaanse bank heeft voorlopig weinig interesse in de rol als koper/verkoper van bitcoin.

Bitcoin custody

Een bitcoin custody dienst biedt klanten de mogelijkheid te investeren in bitcoin, zonder zelf het geld te moeten beheren. Het druist in tegen de principes van bitcoin, maar tegelijkertijd biedt het netwerk ook keuze vrijheid.

Grote bedrijven en overheden zijn niet gewend om intern zelf al hun geld en assets te managen. Daarom zoeken ze vaak, ook voor BTC, naar vertrouwde partijen die dit kunnen doen.

Een aantal Goldman Sachs nieuwtjes op een rij:

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsGoldman Sachs

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...