Goldman Sachs plant 3 tokenisatie-projecten in 2024

2805 totale weergaven
wereldwijde liquiditeit

Het grote Goldman Sachs lijkt te geloven in de nieuwe Real World Asset (RWA) hype die langzaam begint te ontstaan. RWAs zijn tokens die assets uit de echte wereld in een digitale token op een blockchain gieten, denk bijvoorbeeld aan de Amerikaanse staatsobligaties van BlackRock op de blockchain van Ethereum.

3 tokenprojecten voor Goldman Sachs

Nu is Goldman Sachs van plan om in 2024 een drietal tokenisatie-projecten te lanceren, waarmee ze zich vooral richting op institutionele klanten.

Volgens Matthe McDermott, het wereldwijde hoofd van de afdeling digitale assets bij de zakenbank, liggen er op dit gebied kansen voor Goldman Sachs.

Hij ziet het voor zich dat Goldman Sachs marktplaatsen gaat creëren voor getokeniseerde assets, de transactiesnelheden gaat verbeteren en diversificatie gaat aanbrengen in het type van assets dat beschikbaar is als onderpand.

Met deze drie projecten wil McDermott zich met Goldman Sachs in eerst instantie richten op de Amerikaanse markt.

Hiermee volgt de bank in de voetsporen van grote spelers uit de traditionele financiële wereld als BlackRock, Franklin Templeton en Fidelity. Dat zijn namen die onder andere een Bitcoin ETF op de markt brachten in de Verenigde Staten om Wall Street daarmee dichterbij bitcoin te brengen.

Grote namen duiken op de industrie

Naast Goldman Sachs zijn er ook andere grote financiële instellingen die actief de mogelijkheden voor tokenisatie verkennen.

Onder hen bevinden zich namen als JPMorgan en Citi. Volgens McDermott helpen de bitcoin en ethereum ETFs in de Verenigde Staten hieraan mee, omdat zij zorgen voor een verbeterde liquiditeit van de markt.

Met die liquiditeit verwacht Goldman Sachs dat ook meer pensioenfondsen, verzekeraars en andere institutionele investeerders zich op de industrie gaan gooien.

Consultancypartijen als McKinsey en Boston Consulting Group delen dat optimisme van Goldman Sachs en McDermott. Zij voorspellen dat de markt voor RWAs richting 2030 meerdere biljoenen dollars waard is.

Decentralized ETF reageert op het nieuws over Goldman Sachs, door te stellen dat RWAs de meest spannende verticale ontwikkeling binnen de industrie zijn op dit moment.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....