Google investeert $1 miljard in CME, de beurs biedt ook bitcoin futures

Google investeert $1 miljard in CME, de beurs biedt ook bitcoin futures

Google investeert $1 miljard in de futuresbeurs CME Group. Onderdeel van de deal is dat CME hun handelssystemen bij Google gaat hosten.

CME biedt tal van futures aan, waaronder ook bitcoin futures. De nieuwste bitcoinfondsen in Amerika zijn gebaseerd op de futures op dit platform.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Google en CME

CME Group gaat al hun tradingsoftware overzetten naar Google Cloud. Volgens The Wall Street Journal moet dit uiteindelijk leiden naar een platform waar voor biljoenen dollars aan handel plaatsvindt per dag.

Met deze investering start een 10-jarige samenwerking. CME hoopt hiermee hun klanten nog beter en makkelijker te kunnen laten handelen. Daarnaast wordt er gebouwd aan technische oplossingen voor bijvoorbeeld betere artificial intelligence software om markten in de gaten te houden.

Google wil haar diensten leveren in deze markt, CME Group wil zoveel mogelijk handel kunnen verwerken.

CME is met ruim $79 miljard aan marktkapitalisatie de grootste beursoperator. Naast bitcoin futures biedt het platform ook de grootste markten handelsopties, denk aan de oliemarkt of goud futures.

CME start volgend jaar met de overgang naar de infrastructuur van Google Cloud. In het begin zullen vooral de processen die niet razendsnel moeten gebeuren worden overgezet, op termijn moet alle handel plaatsvinden via Google.

Bitcoin futures

Speculeren op de koers van BTC wordt steeds populairder. Daar profiteren platformen met bitcoin futures van. CME Group is veruit het oudste platform in de top van volumes. De beurs met het hoogste volume in bitcoin futures is Binance. CME volgt op gepaste afstand op de zesde plaats van de wereld.

Lees meer over:
Bitcoin Google CME

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties