Google Trends: Interesse in bitcoin niet hoog, Nederland buiten top 5

414 totale weergaven
|

Ondanks de recente stijging in de Bitcoin koers richting nieuwe all-time highs, blijft de interesse in Bitcoin wereldwijd achter bij verwachtingen. Uit gegevens van Google Trends blijkt dat de zoekopdrachten naar “Bitcoin” relatief laag zijn, met een wereldwijde score van 22, de laagste in het afgelopen jaar.

Opvallend is dat de meeste belangstelling voor Bitcoin geconcentreerd is in enkele specifieke regio’s. El Salvador voert de lijst aan met de hoogste interesse in Bitcoin, wat samenhangt met het feit dat het land Bitcoin heeft aangenomen als wettig betaalmiddel. Brazilië, Duitsland, Turkije en Oostenrijk volgen als landen waar Bitcoin ook een sterke zoekinteresse heeft, zoals te zien is in de afbeelding verderop in dit artikel.

Nederland

Nederland kan vaak rekenen op een plek in de top 5 qua zoekopdrachten naar bitcoin via Google. Momenteel is dat echter niet het geval.

Rest van de wereld

In andere delen van de wereld, vooral in Rusland en grote delen van Azië, is er echter meer zoekverkeer naar algemene termen zoals “crypto” in plaats van specifiek “Bitcoin”, wat wijst op een bredere interesse in digitale valuta’s, maar minder focus op Bitcoin zelf.

Deze trends onderstrepen dat, ondanks de recente prijsstijgingen van Bitcoin, de interesse onder het brede publiek zich voornamelijk beperkt tot specifieke regio’s, terwijl de wereldwijde belangstelling voor cryptocurrency in het algemeen breder lijkt te zijn.

 

 

Lees meer over:
Google

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...