Minder interesse in Bitcoin op Google, daling naar laagste punt in 2021

De interesse in bitcoin (BTC) is momenteel relatief laag in Nederland in absolute aantallen. Dat blijkt uit het aantal zoekopdrachten via Google in het afgelopen jaar.

Dat is ook terug te zien in het volume op de handelsbeurzen bijvoorbeeld. Zij beleefde (net als deze statistiek van Google) het hoogtepunt rond de grote crash van mei .

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Heel veel dingen kunnen er voor zorgen dat bitcoin in het nieuws komt. Dat draagt bij aan de interesse in het onderwerp. Google is veruit de grootste zoekmachine en vaak zie je daar ook duidelijk wanneer de interesse het hoogst was.

Minder interesse in Bitcoin op Google, daling naar laagste punt in 2021
Zoekopdrachten via Google op de term bitcoin in Nederland in de afgelopen 365 dagen

Interesse in bitcoin

Een belangrijke reden voor mensen om op onderzoek uit te gaan is de prijs. Ondanks de recente prijsontwikkelingen (vooral dalingen) blijft de interesse op Google achter.

De grote piek vond de afgelopen 365 plaats rond 19 mei. Toen begon de koers van bitcoin aan een diepe val vanaf de hoogste prijzen tot nu toe.

  • Op 17 december 2020 schoot de prijs boven $20.000 uit
  • $30.000 kwam al op 3 januari 2021 voorbij
  • 9 januari bereikte de prijs van BTC voor het eerst $40.000
  • 18 februari was het de beurt aan $50.000
  • 14 april brak de koers van BTC door $60.000

Op 21 juli van dit jaar dook de koers nog onder de grens van $30.000. Bitcoin staat bekend als een erg volatiele asset. En als je kijkt naar de dollarprijs dan klopt dat ook zeker. Bitcoin zakte op 13 mei 2021 onder de grens van $50.000 na een daling vanaf het hoogtepunt op $64.840 (op 14 april). Op 23 augustus van dit jaar was de prijs nog even $50.000, maar leverde geen recordaantal zoekopdrachten op.

Het lijkt wachten op een nieuwe prijsspurt omhoog voordat de massa’s mensen weer aankloppen bij de (lokale) bitcoin beurzen en brokers. Wanneer, hoe en of dat gaat gebeuren blijft altijd de vraag.

Let op! Het gaat hier om een heel klein datapunt. Er gebeurt genoeg in de wereld van bitcoin, maar niet al het grote nieuws in deze industrie slaat aan bij het grote publiek. En dat is logisch, want de meeste mensen zijn er niet wekelijks (laat staan dagelijks) mee bezig.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...