Kunnen goud en Bitcoin naast elkaar bestaan? Goldman Sachs zegt van wel

Wereldwijd leveren investeerders hun goud in om daar bitcoin voor terug te kopen. Maar is het realistisch om te denken dat bitcoin de goudmarkt volledig gaat opeten?

Volgens Goldman Sachs gaat de enorme run die bitcoin op dit moment doormaakt grote assets als goud geen pijn doen. De grote Amerikaanse bank heeft naar verluidt een bericht gestuurd naar hun investeerders dat ze zich hier geen zorgen over hoeven te maken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Goldman Sachs over bitcoin

In de brief geeft de grote investeringsbank aan dat ze het niet zien gebeuren dat bitcoin goud zal verzwelgen en dat de twee naast elkaar kunnen bestaan. Ze geven toe dat goud op dit moment een klein beetje terrein verliest aan bitcoin, maar verdwijnen zal de asset nooit volgens Goldman.

Cristopher Wood is één van die investeerders die momenteel snijdt in zijn goudportfolio om bitcoin te kopen. De bekende analist snoept daarmee voor het eerst in jaren een beetje van zijn goudvoorraad af. Aan investeerders laat hij weten dat 5% van zijn portfolio nu in bitcoin zit.

Als bitcoin onder de $20.000 schiet, dan staat Wood klaar om meer bitcoin aan zijn nieuwe positie toe te voegen.

Goud en bitcoin naast elkaar

Wood geeft met zijn standpunt aan op een lijn te zitten met Goldman Sachs. Zijn move van goud naar bitcoin betekent niet dat hij niet meer bullish is over goud. Als de Fed doorgaat met het printen van geld, dan moeten beide assets het goed gaan doen.

Bitcoin handelt op dit moment rond de $23.000 en heeft bijna nog nooit hoger gestaan. Goud daarentegen heeft de afgelopen maanden ongeveer 10% verloren ten opzichte van de all-time high in augustus. Destijds stond het edelmetaal op een koers van $2.076.

Het is natuurlijk lastig om in de toekomst te kijken, maar het is bijzonder om te zien dat dit soort partijen bitcoin nu ook serieus nemen en gewoon naast goud zetten. Enkele jaren geleden was dit echt ondenkbaar. Zo zie je maar hoe snel het kan gaan en dat er misschien nog wel gekkere dingen kunnen gebeuren.

Bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsgoud

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....