‘Babyboomers verkopen hun goud, terwijl momentum van Bitcoin groeit’

Bitcoin (BTC) raakt steeds populairder bij de achterban van goud. Waar Bitcoin altijd een speeltje was voor cypherpunks en later voor millennials, staat goud bekend als babyboomer geld. Toch is het momentum tussen beide assets op dit moment verre van identiek.

Bitcoin en goud

Het lijkt het erop dat de recente prijsstijging van Bitcoin te maken heeft met een toenemende interesse in de asset vanuit institutioneel geld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Analisten leggen verbanden met de open interest op de CME en ook de assets die Grayscale in beheer heeft. In beide gevallen zegt het iets over ‘groot geld’, gezien je voor beide platformen geaccrediteerd moet zijn om het platform te mogen betreden.

Tegelijkertijd heeft de goudmarkt de afgelopen weken te maken met een enorme outlflow. Een week geleden deelde de Nederlandse goudexpert Jan Nieuwenhuijs dat de grootste netto uitstroom uit goud bezig is.

Waar goud dus klaarblijkelijk momentum en terrein verliest, gaat dit gepaard met de stijging van Bitcoin. De cryptomunt steeg alleen in de maand november met bijna 50%. Dat zijn opvallende rendementen op de financiële markt.

Kyle Davies, de medeoprichter van Three Arrow Capital, vindt het te kort door de bocht om een verband te leggen tussen het sentiment van beide assets.

Hij schrijft dat niemand van goud naar Bitcoin overstapt. Het denkt dat het aannemelijker is dat men van fiatvaluta (zoals de Amerikaanse dollar) overstapt naar goud en/of Bitcoin.

Sceptici

Het is niet de retailmarkt (zoals in 2017) die hiervoor verantwoordelijk lijkt. Onder andere Google Trends laat zien dat er geen enorme interesse is ‘in de samenleving’. Het zijn eerder de grote jongens die er met de Bitcoin in de orderboeken vandoor gaan.

Zoals genoemd is Grayscale een van deze partijen. Gisteren werd nog duidelijk dat ze voor $500 miljoen aan BTC in beheer hebben voor Guggenheim Partners, een vermogensbeheerder die maar liefst $275 miljard in kas heeft.

Ook de correlatie tussen Bitcoin en goud is losgelaten, zo meldt marktonderzoeker Skew uit Londen. Dat betekent dat Bitcoin zijn eigen gang gaat en is losgekoppeld van andere assets momenteel. Deze correlatie fluctueert overigens, afhankelijk van ontwikkelingen op de markt.

Nieuwenhuijs deelde ook dat er tegelijkertijd een enorme instroom was in equity funds, of de aandelenmarkt.

Van goud naar Bitcoin

Raoul Pal is mede verantwoordelijk voor de uitstroom uit goud. Op Twitter deelt hij dat hij al z’n goud verkoopt om 80% van z’n vermogen in Bitcoin te stoppen.

Pal is geen kleine jongen in de wereld van het grote geld. Hij is medeoprichter van het gerespecteerd investeringsplatform Real Vision en ook de CEO van The Global Macro Investor.

Niet alle goud bugs zijn overtuigd van Bitcoin. “Het is als een casino, je weet nooit wat de prijs gaat doen” verzuchtte Mark Mobius gisteren nog. Hij is een beleggingsveteraan en oprichter van Mobius Capital Partners LLP. Om nog maar te zwijgen over Peter Schiff, de bekendste anti-Bitcoiner.

Wil jij graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCgoud

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Bitcoin uitvinder Satoshi in emails: “Fiat valuta schenden het vertrouwen van mensen”

Recent vrijgegeven e-mails van Satoshi Nakamoto vanaf mei 2009 tonen aan dat de uitvinder van...

Nieuws
Analist: Laatste Grote Kans om Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) te kopen Voor Bull Run

Een populaire analist denkt dat investeerders nog één laatste kans hebben om bitcoin (BTC) en...

bitcoin etf Bitcoin
Carson Group Stelt Nu 4 Bitcoin ETF’s Beschikbaar aan Beleggers

Carson Group, een grote vermogensbeheerder, breidt zijn investeringsaanbod uit door vier grote bitcoin ETF's beschikbaar...

Bitcoin lightning netwerk Bitcoin
Bitcoin’s Schaalbaarheidsproblemen: Is het Lightning Netwerk de Oplossing of het Probleem?

Het lightningnetwerk kwam naar voren als een veelbelovende oplossing voor de schaalbaarheidsproblemen van bitcoin, door...

stablecoins Data en Analyse
Marktdominantie Stablecoins Zakt naar Historisch Laag Niveau Sinds 2021

Stablecoins hebben in het afgelopen jaar snel aan belang gewonnen. Deze cryptocurrency's, ontworpen om een...

Lees meer