Gratis bitcoin verdienen met het bekijken van video’s

Moneystreaming met bitcoin wordt steeds populairder. We kennen inmiddels podcasting 2.0 wel, maar er zijn veel meer nieuwe ideeën die dit principe hanteren. Zoals het idee van Lyle Pratt met VIDA.

Hij bouwt momenteel aan een podcasting -, streaming- en videodienst waarbij zowel de kijker als ook de content creator bitcoin kan verdienen met het kijken van video’s. Premium abonnees van Bitcoin Focus lazen afgelopen week een leuk interview met de oprichter.

Videostreaming met bitcoin

Lyle, naast ontwikkelaar van VIDA ook medeauteur van het boek Thank God For Bitcoin, introduceert zichzelf:

“Ik ben een bitcoiner sinds 2014, ik begon destijds met minen. Ik snapte het niet echt, moet ik zeggen. Dat veranderde toen ik De Bitcoin Standaard had gelezen en ik door kreeg dat het veel groter was dan een internetcoin.”

Vallend in de bitcoin rabbithole heeft Lyle met Inteliquent een eigen bedrijf in de telecomsector. In 2018 verkoopt hij dit aan Sinch, één van de grootste telecom operators van de wereld.

“We werkten aan een project om sneller en effectiever fraude en spam aan te pakken in deze sector. Dat was een verloren strijd, maar tegelijkertijd kwam ineens de eerste versie van lightningimplementatie LND uit.”

“Er is toen bij mij een lampje gaan branden: we kunnen nu een real-time afwikkelingsnetwerk gebruiken om het het telecomverkeer real-time te verwerken. En als alles een real-time prijs heeft, dan zal alle spam en fraude verdwijnen.”

Zo is het drietal aan het werk gegaan met een tweetal producten:

  • VIDA Page, een statische pagina waarbij calls of berichten kunt ontvangen in combinatie met moneystreaming.
  • VIDA Live, met de focus op livestreams, waarbij je als accounthouder wederom geld kunt verdienen door de streams te kijken óf maken.

VIDA Pages zijn al een poosje geleden gelanceerd en het heeft enkele tienduizenden gebruikers wereldwijd. Je kunt VIDA Live vergelijken met Twitter Spaces, maar dan met moneystreaming ingebouwd.

Gratis bitcoin verdienen met het bekijken van video’s

In het artikel lees je meer over dit product: zelfbeheer van de ontvangen bitcoin, de integratie met nostr of zelfs je kantoortelefoon en de toekomst van telecommunicatie via lightningrails, helemaal als je dit bekijkt vanuit het perspectief van Spotify en YouTube die juist geld verdienen aan andermans video’s.

???? Ontdek de voordelen van de Premium Nieuwsbrief!

Met een premium abonnement kun je het uitgebreide interview lezen op Bitcoin Focus. Krijg toegang tot exclusieve analyses, artikelen en het meest recente nieuws in de wereld van bitcoin. Meld je vandaag nog aan voor onze Premium Nieuwsbrief en til je kennis naar een hoger niveau. Om je te verwelkomen hebben we voor jou een speciale actie!

Met de code WELKOMBIJFOCUS kun je al deze unieke verhaal lezen, net als iedere nieuwe edities op dinsdag, donderdag en vrijdag. Je kunt de eerste maand voor 1 euro uitproberen door bovenstaande code in te vullen op de premiumpagina. Veel leesplezier!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws