Grayscale doneert $1 miljoen aan Coin Center om Bitcoin ecosysteem te steunen

Investeringsgigant Grayscale deelt $1 miljoen uit om de Bitcoin industrie te helpen, een bedrag dat nog verder kan oplopen. Het geld gaat naar Coin Center, een belangenbehartiger voor cryptocurrency’s uit Washington. Met dit geld kunnen ze bijdragen om de ‘fundamentele kennis’ in de industrie te verbreden.

Donatie voor Bitcoin ‘ecosysteem’

Grayscale is bekend van haar Bitcoin Trust, een fonds waar je aandelen van kunt komen waardoor je als institutioneel investeerder blootgesteld kunt worden aan de bitcoin prijs. Ze zijn de grootste digital-asset manager van de wereld, met een beheer vermogen van bijna $25 miljard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gisteren maakten ze bekend dat ze $1 miljoen doneren aan Coin Center. Ze volgen daarmee de Amerikaanse beurs Kraken op. Zij wisten in 2018 in totaal $3 miljoen op te halen voor deze organisatie, waarvan $2 miljoen uit eigen zak kwam.

Kraken heeft inmiddels laten weten om ook deze keer mee te doen: ze leggen maar liefst $100.000 in.

Grayscale doet ongeveer hetzelfde: ze garanderen de donatie van $1 miljoen en geven aan het bedrag te gaan aanvullen tot $2 miljoen, als aanvulling op donaties van andere mensen. Dit heet ook wel het donate-and-match principe. Onder de hashtag #JoinTheMatch zijn al verschillende donaties binnen gekomen.

Aanvullende donaties

De eerste donaties vanuit de rest van de industrie en community druppelen al binnen. Zo deelt podcast-host Peter McCormack mee dat hij $10.000 inlegt om zo het ecosysteem te steunen.

Ook John Pfeffer heeft laten weten $50.000 neer te willen leggen voor dit initiatief. Tel daar de $100.000 van Kraken nog bij op en het bedrag loopt al aardig op.

De vermogensbeheerder voegde eraan toe dat “Coin Center twee hele sterke brieven heeft ingediend die een belangrijke rol spelen bij de publieke discussie over de problemen van voorgestelde regelgeving door het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN).”

“Coin Center heeft een sleutelrol gespeeld door op te komen voor problemen die van invloed zijn op ons ecosysteem.”

Deze regelgeving kan ernstige negatieve gevolgen hebben voor de industrie. Coin Center is een toonaangevende denktank die zich richt openbare beleidskwesties op het gebied van digitale activa en blockchain.

Coin Center

Neeraj Agrawal is de directeur communicatie van Coin Center. Hij vertelt aan Cointelegraph dat hij “overweldigd is door de continue steun van de community en de industrie.”

“We gaan deze fondsen gebruiken om Bitcoin, Ethereum en cryptocurrency in het algemeen in D.C. te blijven vertegenwoordigen.”

Hij laat weten dat zij zich het komende jaar hard gaan inzetten voor financiële privacy en een beter beleid omtrent belastingen.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
BTCdonatie