Grayscale voegt op 1 dag $500 miljoen toe aan hun cryptofondsen

Tussen 22 en 23 december heeft digital asset manager Grayscale voor een half miljard dollar aan cryptocurrency’s toegevoegd aan hun producten. Het grootste deel hiervan behelst uiteraard bitcoin. Op het moment van schrijven heeft Grayscale in totaal voor $16.4 miljard aan cryptocurrency’s in beheer.

Grayscale is voor institutionele beleggers de eerste toegangspoort naar bitcoin geweest. Medio 2018 had het Amerikaanse bedrijf al voor $250 miljoen aan assets in hun portfolio. Inmiddels is dat getal als een raket de lucht in geschoten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het Grayscale XRP-fonds

Nadat deze week bekend werd dat de SEC tot de conclusie is gekomen dat Ripple een illegale effectenuitgifte heeft gedaan is het Grayscale XRP-fonds flink geslonken. Het fonds ging tot voor kort, net als de overige fondsen, heel hard.

Vorige week groeide het XRP-fonds nog met ongeveer 20% per dag. Dinsdag zakte het Grayscale-fonds na het nieuws al met 11% en woensdag zelfs met 26%. De koers van XRP zelf knalde uiteraard ook hard omlaag. Hetgeen eens temeer aantoont dat altcoins niet werken.

Als XRP een illegale effectenuitgifte is geweest, waarom zou een coin als ethereum dan aan dat oordeel ontsnappen? Bitcoin is de enige cryptocurrency met een eerlijke start. De rest zijn allemaal kopieën, bedacht om over de rug van onwetende beginners veel geld te verdienen.

Het is dan ook goed om te zien dat dit soort praktijken nu eindelijk worden aangepakt.

Fondsen kopen meer bitcoin dan miners produceren

Terug naar bitcoin, want daar kwam je natuurlijk voor. Er is namelijk iets bijzonders aan de hand binnen bitcoin. Grayscale alleen al koopt dagelijks meer bitcoin op dan miners kunnen produceren.

Combineer dat met partijen als PayPal, Square en sinds kort ook veel grote bedrijven en investeringsmaatschappijen die zich op bitcoin storten en je ziet waar het naartoe gaat. Het kan niet anders dan dat er straks een enorm tekort aan bitcoin is.

De koers is de afgelopen weken al flink de lucht in gegaan, maar als de liquiditeit op exchanges straks echt opdroogt, dan kunnen er zomaar hele gekke dingen gebeuren. Riemen vast!

De prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....