Grayscale koopt in 1 dag voor $300 miljoen aan BTC en andere assets

Vermogensbeheerder Grayscale voegt in 24 uur $300 miljoen aan assets toe aan balans. Grayscale CEO Barry Silbert liet dit gisteren weten via Twitter. Het merendeel van de $300 miljoen bestaat uiteraard uit bitcoin (BTC).

In totaal heeft het bedrijf nu voor $7.3 miljard aan cryptocurrency’s in beheer. In de afgelopen week alleen al is daar $1 miljard bijgekomen. Bizarre cijfers voor de succesvolle vermogensbeheerder. Het onderstreept ook nog maar eens hoe bullish iedereen momenteel is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Grayscale heeft voor $7.3 miljard aan assets op de balans

Op 22 oktober publiceerde het bedrijf een overzicht van alle assets die het momenteel in beheer heeft. Daarin kwam het bedrijf uit op een totaal van $7.3 miljard. Slechts één week geleden op 15 oktober stond dat getal nog op $6.3 miljard.

Hetgeen nog maar eens aangeeft hoe snel het momenteel allemaal gaat. Verreweg het grootste deel van het fonds zit in bitcoin. Meer dan $6 miljard van de in totaal $7 miljard zit in de moeder aller cryptocurrencies.

Daarmee heeft het bedrijf op dit moment bijna 2.5% van de totale hoeveelheid bitcoin in handen. Volgens Bitcoin Treasuries gaat het om meer dan 450 duizend bitcoin. Dat is insane als je bedenkt dat er de komende 100 jaar nog maar 2.5 miljoen bitcoin bij komen.

Grayscale is niet de enige in de markt

Grayscale voegt in een dag even voor $300 miljoen aan assets toe aan de balans, wat andere grote vermogensbeheerders natuurlijk ook doet nadenken. De concurrentie wordt groter, de vraag naar bitcoin neemt toe en dat terwijl er steeds minder bitcoin in omloop komen. Een interessante tendens om in de gaten te houden.

Behalve MicroStrategy die meer dan 38 duizend bitcoin op de balans hebben staan, heeft ook vermogensbeheerder CoinShares 69 duizend bitcoin in bezit. Het is moeilijk om de prijsactie die we nu zien niet te koppelen aan alle grote corporates die zich in de markt beginnen te mengen.

Hoewel bitcoin het met een rendement van 80% sinds het begin van het jaar fantastisch doet, is het wachten op een nieuwe all time high. Zodra we voorbij de $20.000 schieten zal de hele wereld weer in de ban van bitcoin zijn en kunnen er gekke dingen gebeuren. Zeker met al deze grote partijen die bitcoin ook in het vizier hebben.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsGrayscale

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....