Greenpro start bitcoin fonds van $100 miljoen vanwege koopkrachtverlies

Greenpro Capital gaat een nieuw bitcoin (BTC) fonds in de markt zetten. De firma, genoteerd aan de Amerikaanse NASDAQ beurs, ziet de adoptie van de cryptomunt groeien. Opmerkelijk: naast het fonds zetten ze ook bitcoin op hun bedrijfsbalans.

Nieuw bitcoin fonds

In een persbericht noemen ze bitcoin een ‘betrouwbare store of value’, een wapen tegen koopkrachtverlies. Ze zijn ervan overtuigd dat cryptocurrency’s hen meer rendement opleveren dan het aanhouden van kasreserves in dollar of een andere fiat valuta.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

CEO CK Lee licht de keuze toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’We geloven volledig in BTC als store of value. Onze bank is gevraagd om in het eerste kwartaal van 2021 middels krediet maximaal $100 miljoen om in BTC te investeren. Daarnaast steekt het bedrijf ook eigen middelen in bitcoin.'[/penci_blockquote]

De bedoeling is uiteraard dat hun bestaande klanten een positie nemen in het fonds en daarmee exposure krijgen tot de prijsactie van de cryptomunt. Dat appelleert aan gebruiksgemak, want de klant hoeft zelf niets te kopen of de BTC in cold storage te bewaren.

Het bedrijf is gevestigd in Kuala Lumpur en bedient klanten uit China, Hong Kong en Maleisië met vermogensbeheer en financieel advies. ze zijn ook een incubator voor startende finance bedrijven.

De ruim 3.800 bitcoin wordt gekocht via dochtermaatschappij CryptoSX. Deze zal de munten ook in bewaring nemen.

Aandeel schiet omhoog +46%

Het besluit past volledig in de trend van 2020: bedrijven die bitcoin gaan oppotten vanwege koopkrachtverlies door de dollar of euro.

De markt pikt het nieuws zeer positief op, want het aandeel GRNQ van de onderneming staat 46% in de plus de afgelopen 24 uur.

De bitcoin koers houdt voorlopig stand boven de $26.000 en noteert een min van 2,6% op moment van schrijven. Volgens journalist en analist Joseph Young is het belangrijk om daarom de instroom van institutioneel geld in de gaten te houden. Zodra dat niet opdroogt, lijkt er volgens hem weinig aan de hand voor de koers.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCfonds

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...