Grootste bitcoinfonds ter wereld legt nieuwe belastingregels uit

Grayscale, een toonaangevend vermogensbeheerbedrijf, richt zijn aandacht op de potentiële fiscale gevolgen van spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s). Dit onderzoek komt na onjuiste berichten over mogelijke nadelige belastingeffecten.

In een recente reeks berichten op X benadrukt Grayscale dat beleggers in de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) geen belastinggevolgen zullen ondervinden wanneer het fonds Bitcoin verkoopt om contanten te genereren voor het inlossen van aandelen. Dit is te danken aan de structuur van GBTC als een ‘grantor trust’, waarbij de oprichter van de trust wordt beschouwd als de eigenaar van de activa – in dit geval de onderliggende Bitcoin – voor inkomsten- en belastingdoeleinden.

Grayscale heeft ruim 643.000 bitcoin (!!) in kas.

Grayscale verduidelijkt: “De uitbetaling van contanten van grantor trusts zijn geen belastbare gebeurtenissen voor aandeelhouders die niet inlossen, zoals particuliere beleggers.” Dit staat in contrast met beleggingsfondsen en veel andere ETF’s. De meeste spot commodity ETF’s, zoals goud, zijn gestructureerd als grantor trusts voor belastingdoeleinden. Grayscale stelt dat GBTC op juiste wijze als een dergelijke trust wordt behandeld.

Dit nieuws volgt op recente rapporten dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een verdere ontmoeting met Grayscale had om de aanvraag voor hun spot Bitcoin ETF te bespreken.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...