Grootste korting ooit bij GBTC en miners houden hun bitcoin stevig vast

Grootste korting ooit bij GBTC en miners houden hun bitcoin stevig vast

Onzekerheid over de gehele linie van de markt maakt dat het vierde kwartaal van 2021 afstevent op een ander einde dan de meeste analisten hadden verwacht. Een bitcoin van 100.000 dollar lijkt op dit moment even ver weg en ook de investeerders bij Grayscale voelen die pijn.

De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), het grootste institutionele bitcoin product op de markt, handelt op dit moment namelijk met een korting van meer dan 20 procent op de spotprijs van bitcoin. Waar een bitcoin van onder de 50.000 dollar een koopje lijkt voor de meesten, vertelt de korting bij Grayscale ons een ander verhaal.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De prijs in euro's:

Grayscale en de plannen voor een spot bitcoin ETF

Het grote plan bij Grayscale is om in het komende jaar GBTC om te toveren in een spot bitcoin ETF. Gezien de huidige status van het fonds lijkt dat de enige mogelijk manier om de koers weer enigszins de goede kant op te krijgen.

Waar het fonds in de beginjaren altijd handelde met een flinke premium op de spotprijs van bitcoin is dat al een tijdje niet meer het geval. Het lijkt er dan ook op dat investeerders met een flinke korting bitcoin kunnen kopen bij GBTC.

Waarom dat niet gebeurt is voor de meesten een raadsel. "Hoe kan bitcoin klaar zijn om de volgende fase van de bullmarkt in te gaan terwijl je op dit moment GBTC aandelen kunt kopen, gedekt door fysieke bitcoin, met een korting van meer dan 20 procent en niemand daarin geïnteresseerd is," aldus Twitteraar TonaldDusk.

Als GBTC van de SEC toestemming krijgt om een spot bitcoin ETF te lanceren, dan krijgt de markt in ieder geval toegang tot een 'veilig' beleggingsproduct dat de spotprijs van bitcoin strakker kan volgen. Waarom dat volgens de SEC niet veilig is ten opzichte van een bitcoin futures ETF blijft een raadsel.

Miners blijven hodlen

Als we één cohort van bitcoiners moeten aanwijzen die een rotsvast vertrouwen hebben in de toekomst van bitcoin, dan zijn het de miners wel. Tegen de huidige koersen zijn er maar weinigen binnen deze groep van marktdeelnemers die hun vers gemijnde bitcoin willen verkopen.

Volgens de gegevens van analysebedrijf Glassnode is de uitstroom van bitcoin bij miners gehalveerd in slechts één maand tijd. Hetzelfde patroon zagen we in december, waarna de spotmarkt twee weken later een bodem bereikte.

Andere data van Glassnode laat zien dat de zogenaamde 'unspent supply' bijna op een all-time high zit, wat ook het gevolg is van de nieuwe trend onder miners om hun bitcoin niet te verkopen. Een goede zaak!

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties