Grote bank voorspelt bitcoin koers van $125.000 bij overwinning Trump

628 totale weergaven
|

Het grote Standard Chartered Bank voorspelt dat een overwinning van Donald Trump tijdens de Amerikaanse verkiezingen heel goed is voor bitcoin. Terwijl een overwinning van Kamala Harris “OK” zou zijn.

Bitcoin koers van $125.000

Als Donald Trump wint, dan verwachten de analisten van Standard Chartered een bitcoin koers van 125.000 dollar, zo voorspelt Geoff Kendrick, een analist van de zakenbank.

Op de dag van de verkiezingen verwacht het team van Kendrick een bitcoin koers van 73.000 dollar. Als vervolgens de overwinning van Trump bekend wordt, dan voorzien ze een stijging van 4% en een volgende stijging van 10% in de dagen erna.

Als de Republikeinen het Congress overnemen, voorziet hij voor het einde van het jaar een bitcoin koers van 125.000 dollar.

Wint Harris de verkiezingen? Dan verwachten ze bij Standard Chartered in eerste instantie een koersdaling, maar richting het einde van het jaar alsnog een koers van 75.000 dollar.

Wat zijn de kansen voor Trump?

Volgens Kendrick zijn de kansen op een overwinning van Trump behoorlijk groot. Hij merkt bijvoorbeeld op dat RealClearPolitics momenteel een kans van 59% ziet voor een overwinning van Trump, en dat Polymarket zelfs een kans van 75% ziet.

Voor het einde van 2025 zijn ze bij Standard Chartered helemaal bullish over bitcoin. Op dat moment voorzien ze namelijk een bitcoin koers van 200.000 dollar, ongeacht de uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen.

Kendrick is niet de enige analist met veel vertrouwen in Donald Trump. Een bestuurder van Bitwise, die onder andere een Spot Bitcoin ETF hebben uitgegeven in de Verenigde Staten, gaf aan dat bitcoin naar 92.000 dollar zou stijgen als Trump de verkiezingen wint.

Dat soort uitspraken hebben natuurlijk alles te maken met de belofte van Trump om een zogenaamde Strategic Bitcoin Reserve aan te leggen voor de Verenigde Staten.

BlackRock CEO Larry Fink vindt het allemaal minder boeiend wie de verkiezingen wint. Hij denkt dat bitcoin ongeacht het verkiezingsresultaat gaat stijgen. Daar hopen wij natuurlijk ook op.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....