Grote geld blijft Bitcoin kopen ondanks wisselvallige koers

Hoe reageren investeerders op de bitcoin koers? Vermogende investeerders lijken niet onder de indruk van recente dalingen, grote aankopen blijven de markt opschudden.

Volgens de gegevens van chainalysis is het grote geld de afgelopen maanden actief bezig geweest om hun bitcoin posities uit te breiden. Als we de data moeten geloven hebben meer dan 1.000 investeerders de afgelopen drie maanden ieder tussen de $5,4 miljoen en $54 miljoen uitgegeven om bitcoin te kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om een grote groep van kopers met significante koopkracht die flinke hoeveelheden bitcoin hebben opgeslokt boven de $50.000 per bitcoin.

Grote geld blijft Bitcoin kopen ondanks wisselvallige koers

Grote jongens investeren niet voor de korte termijn

Het interessante aan de miljarden die door deze groep investeerders in bitcoin zijn gepompt is dat ze hun bitcoin nog altijd vasthouden en dit waarschijnlijk ook nog wel even blijven doen. Niemand investeert zulke bedragen zonder dat daar gedegen onderzoek aan vooraf is gegaan en alle risico’s zijn uitgedokterd.

Dat bitcoin nu met bijna 30% is gevallen sinds de koerstop rond de $65.000 zal voor dit soort spelers eerder een incentive zijn om juist meer bitcoin te kopen, dan te verkopen.

In de afgelopen drie maanden zijn er volgens Chainalysis miljarden uitgegeven om bitcoin te kopen boven de $50.000 en dat soort jongens stappen er niet in om binnen enkele weken weer te verkopen. Waarschijnlijk doen ze er momenteel juist alles aan om nog meer bitcoin te kopen rond deze prijsniveaus.

Dips als deze versterken de bodem

Persoonlijk ben ik over het algemeen niet eens zo verdrietig om dagen als deze. Het laat juist zien wie de echte bitcoiners zijn en zorgt ervoor dat mensen die (nog) niet echt overtuigd zijn van bitcoin hun stack verkopen aan mensen die dat wel zijn.

Op de een of andere manier is het makkelijker voor mensen om een asset te kopen als de markt dik in het groen staan, dan op dagen als deze. Terwijl je eigenlijk blij zou moeten zijn dat de asset waar jij meer van wil hebben nu voor minder geld te kopen is.

Het blijft wat dat betreft vreemd hoe de menselijke psyche werkt. Bij mijzelf overheersen momenteel ook de negatieve emoties en zegt mijn gevoel verkopen, terwijl mijn ratio het tegenovergestelde zegt. De ervaring heeft mij geleerd dat het in dit geval vrijwel altijd beter is om naar de ratio te luisteren.

Lees meer over:
datakoerswhales

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....