Grote Mexicaanse retailer gaat bitcoin accepteren als betaalmiddel

Elektra, een grote Mexicaanse retailer, gaat bitcoin accepteren als betaalmiddel. Het bedrijf is van de markante miljardair Ricardo Salinas Pliego.

Pliego pleit al jaren publiekelijk voor adoptie van bitcoin. Hij heeft zelf veel van zijn vermogen in bitcoin gestopt. Eerder wilde hij met 'zijn' bank Banco Azteca starten met bitcoindiesnten, maar hij werd teruggefloten door de centrale bank van Mexico.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nu lanceert hij wel bitcoin betaalopties met Elektra. Als betaalverwerker kiezen ze overigens voor Bitpay. Zij verwerken de transacties van bitcoin (en cryptocurrency's).

Elektra richt zich op twee markten: fysiek en financieel. Het bedrijf is naar eigen zeggen de eerste organisatie die dit zo groots uitrolt in Mexico. Naast winkels biedt het bedrijf ook. Een populaire markt zijn de voorschotten (op bijvoorbeeld salarissen) die ze bieden in de Verenigde Staten.

Klanten die gebruikmaken van de nieuwe betaaloptie krijgen 20% korting.

Betalen

De betaling wordt dus verwerkt door Bitpay. Dit bedrijf regelt de transacties in bitcoin, hun klanten kunnen uitbetaald krijgen in de valuta naar keuze. In de praktijk kunnen klanten bijvoorbeeld alleen hun geld terug krijgen in Mexicaanse peso's. Elektra kiest bewust voor een dienstverlener in plaats van zelf de infrastructuur te regelen met open-source software.

Er is echter ook kritiek op de nieuwe mogelijkheden. Voorlopig is het alleen mogelijk om te betalen met een on-chain transactie (dus er is geen optie om gebruik te maken van het Lightning Network). Daarnaast ondersteunen ook niet alle populaire wallets het soort adres dat wordt gegenereerd.

Voorlopig lijkt de implementatie van een bitcoin betaaloptie vooral op een publiciteitsstunt. Maar allicht is er voldoende vraag naar dat Elektra op termijn de mogelijkheden verder uit gaat breiden.

Pliego is in ieder geval overtuigd van bitcoin. Eerder zei hij:"Het is een actief dat internationale waarde heeft, dat wereldwijd met een enorme liquiditeit wordt verhandeld, en dat is genoeg reden om deel uit te maken van elke portefeuille, periode", zei hij.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...