Grote Trump weddenschappen leiden tot Polymarket onderzoek naar manipulatie polls

460 totale weergaven
|

 

Polymarket, het cryptogebaseerde voorspellingsplatform, is een onderzoek gestart naar massale weddenschappen ten gunste van Donald Trump in de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen, omdat men zich zorgen maakt dat deze weddenschappen de kansen van het platform scheeftrekken.

Polymarket onderzoekt weddenschappen

Polymarket is begonnen met het onderzoeken van een reeks massale weddenschappen op de overwinning van Donald Trump in de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen, omdat men zich zorgen maakt dat deze weddenschappen de verkiezingskansen van het platform scheeftrekken.

De kansen van Trump op Polymarket bereikten 66% op 22 oktober, wat een aanzienlijke stijging betekende, met alleen al vier accounts die $43 miljoen bijdroegen aan weddenschappen ten gunste van Trump en andere Republikeinse uitslagen.

Deze accounts hebben de aandacht getrokken als mogelijk gelinkt aan dezelfde entiteit, met één account, “Fredi9999”, goed voor meer dan $20 miljoen aan weddenschappen op het succes van Trump.

Onderzoek naar weddenschappen buiten de VS

Polymarket, dat offshore opereert, heeft strikte regels die Amerikaanse burgers verbieden om weddenschappen af te sluiten op het platform vanwege regelgevende beperkingen. Het platform onderzoekt nu echter of Amerikaanse gebruikers dit verbod mogelijk hebben omzeild door gebruik te maken van virtuele privé netwerken (VPN’s) om weddenschappen te plaatsen op de verkiezingsuitslag.

De grote toestroom van fondsen naar de kansen van Trump heeft geleid tot bezorgdheid over mogelijke marktmanipulatie. Rapporten suggereren dat de vier grote accounts die zwaar hebben ingezet op Trump niet in de VS gevestigd zijn, maar Polymarket voert verdere controles uit om ervoor te zorgen dat de regels worden nageleefd.

Invloed op de verkiezingskansen van Trump

De kansen van Polymarket laten Trump nu zien als de favoriet om te winnen, met een kans van 66% vergeleken met de 36% van vicepresident Kamala Harris. Concurrerende platforms zoals Kalshi en PredictIt tonen iets lagere kansen voor Trump, met respectievelijk 60% en 57%.

Deze scherpe schommeling in de weddenschappen op Polymarket komt ondanks de polls die een veel krappere race laten zien, met Harris nipt aan de leiding in veel nationale polls.

https://polymarket.com/

Wedplatforms versus polls

Verkiezingsweddenschappenmarkten, die deelnemers in staat stellen in te zetten op politieke uitkomsten, zijn dit verkiezingsseizoen sterk in populariteit gestegen. Polymarket verhandelt meer dan $2,25 miljard op zijn 2024 presidentsmarkt. Sommigen beweren dat deze markten een nauwkeurigere voorspelling geven dan polls, omdat er geld op het spel staat.

De massale weddenschappen die Trump steunen, hebben echter vragen opgeroepen over de vraag of de kansen het echte kiezerssentiment weerspiegelen of kunstmatig worden opgeblazen door grootschalige weddenschappen van een paar bronnen.

Polymarket blijft de situatie volgen nu de speculatie groeit over de vraag of deze grote weddenschappen een blijvende invloed zullen hebben op de race nu de Amerikaanse verkiezingen naderen.

Stay Ahead of the Curve en join ons Discord channel!

Praat mee over dit onderwerp met onze crypto experts. Praat met andere lezers en blijf 24/7 op de hoogte van het laatste nieuws in ons kersverse Discord channel!

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....