Grote uitstroom bij Coinbase: $8 miljard aan Bitcoin opgenomen in 3 maanden

Dat er de laatste maanden veel bitcoin van exchanges is afgehaald, is geen geheim. Maar soms is het goed om even stil te staan bij de immense getallen die hierbij horen. Zo is er in drie maanden tijd $8 miljard (!) aan bitcoin van Coinbase opgenomen.

Koopjesjacht op Coinbase

De Amerikaanse beurs staat bekend als gateway voor institutionele klanten. MicroStrategy, Tesla en menig andere grote partij wist hier de koopknop te vinden. Maar daar bleef het niet bij. Ze wisten net zo goed de opname-button te vinden, om zo hun aangekochte bitcoin van het platform af te halen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mede hierdoor is er een enorme supplyshock te zien in de on-chain statistieken die Glassnode bij houdt. De reserves van Coinbase, bestaande uit bitcoin die haar traders bij de beurs hebben gestald, neemt enorm hard af.

Sinds januari is er 150.000 BTC weggehaald van het handelsplatform, wat neer komt op bijna $8 miljard! On-chain analist Willy Woo schreef hier het volgende over:

“Wat er in mijn ogen gebeurt, is dat Amerikaanse instellingen en HNWI (High Net Worth Individuals, red.) de beschikbare bitcoin uit opkopen uit de ‘weak hands’, om ze vervolgens als hodler te bewaren, als reactie op de monetaire inflatie.”

Het is niet waarschijnlijk dat de bitcoin van deze institutionele partijen zomaar terugkomt: het is een weloverwogen keuze van grote bedrijven die deze stap maakten voor de lange termijn. Het betreft niet emotionele retailbeleggers die uit paniek of emotie zomaar zullen dumpen.

Maar Coinbase is natuurlijk niet de enige partij in de markt waar je bitcoin kunt kopen. Over de hele breedte van de markt neemt de hoeveelheid bitcoin die te koop is af:

Grote uitstroom bij Coinbase: $8 miljard aan Bitcoin opgenomen in 3 maanden

Grayscale verliest momentum

Tot slot kun je ook via fondsen in bitcoin investeren. Grayscale was eind 2020 enorm populair met haar Trust. Hier is echter momenteel een andere trend te zien. De vermogensbeheerder ziet dat haar GBTC-fonds met een enorme negatieve premium te maken heeft.

Momenteel is er een korting van 14% op de aandelen, te opzichte van de spotprijs. Dit komt doordat de klanten overstappen naar alternatieven, waardoor de GBTC-aandelen ondergewaardeerd worden.

Denk aan de Canadese ETF’s, het opkopen van fysieke bitcoin of andere opties waarop men nu blootgesteld kan zijn aan de cryptomunt.

Grote uitstroom bij Coinbase: $8 miljard aan Bitcoin opgenomen in 3 maanden

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Coinbase