Handelaren met miljoenen verlies zitten in Bitcoin afkickkliniek

Een afkickkliniek in Schotland helpt mensen die verslaafd zijn aan de handel in bitcoin en andere cryptocurrency. Volgens The Sun U.S zijn er patiënten die miljoenen zijn verloren met de handel in cryptocurrency.

Castle Craig heeft een speciale afdeling ingericht om deze mensen te helpen. Het is een particulier ziekenhuis in een klein plaatsje genaamd Peeblesshire waar mensen terecht kunnen. En de vraag is groot volgens de kliniek: ze zien een explosieve groei in patiënten die kampen met een verslaving rondom bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Therapeut Tony Marini heeft de leiding over de kliniek en stelt dat de handel in cryptocurrency veel gelijkenissen toont met gokken. Volgens Marini willen de meeste verslaafden beginnen met een klein beetje handelen, maar al snel groeit dat bij sommige mensen uit tot een verslaving.

Het verlangen naar een rush (van dopamine) en de droom om miljoenen te verdienen nemen dan de overhand.

Triest voorbeeld

Marini benoemt een van zijn cliënten als schrijnend voorbeeld. De beste man stal meer dan £1 miljoen van zijn werkgevers om mee te handelen.

De therapeut ziet verschillende verbanden en oorzaken: “Meestal beginnen mensen omdat ze dingen van het dark web willen kopen. En de enige manier om dat te doen is met cryptocurrency. Het grootste probleem is deze kruisverslaving met crypto die begint door drugs en alcohol.”

Vaak worden mensen richting de kliniek gestuurd voor een andere verslaving. Drugs en alcohol zijn vaak de reden dat men richting Castle Craig wordt gestuurd, maar tijdens de behandeling komen vervolgens andere verslavingen naar boven.

Volgens Marini vormen mannen tussen de 20 en 45 met ‘een beetje geld over’ de grootste risicogroep.

Tony zegt dat te veel verhalen over Bitcoin gaan over mensen die bakken met geld hebben verdiend . En niet over de handelaren die hun leven hebben vergokt. Hij zegt: “We horen niets over de mensen die veel geld hebben verloren. Mensen schamen zich. Ze voelen zich zo schuldig. Ze willen er niet over praten. Ze voelen zich dom.”

De checklist

Op de website van Crypto Castle worden allerlei mogelijke gevolgen benoemd van een verslaving. Het lijkt er niet op dat ze ‘gezond gebruik’ van bitcoin aanmoedigen, vaak komt er volgens hun eigen quiz op neer dat je hun hulp nodig hebt. Geen verrassing, via hun website willen zij immers zoveel mogelijk klanten werven.

Er zijn veel mensen met serieuze problemen als gevolg van bitcoin en de handel in cryptocurrency, maar dat betekent niet dat je direct hulp nodig hebt als je er veel tijd of geld in stopt. Er is ook zoiets als op een gezonde manier met je geld bezig zijn en daarmee beleggen.

De kliniek heeft onder andere een checklist klaar staan. Hoeveel vragen beantwoord jij met ja?

 • Besteed ik veel tijd aan het nadenken over verschillende soorten cryptocurrency?
 • Besteed ik grote bedragen aan cryptocurrency?
 • Heb ik geprobeerd de handel in cryptocurrency te vertragen of volledig te stoppen, maar is het me niet gelukt?
 • Word ik rusteloos of prikkelbaar als ik probeer mijn schermtijd in verband met cryptocurrency te verminderen?
 • Spring ik achter de computer en begin met handelen in cryptocurrency om te ontsnappen aan de problemen van het leven of om te proberen mijn humeur te verbeteren?
 • Blijf ik handelen in cryptocurrency nadat ik geld heb verloren – om te proberen het terug te krijgen?
 • Heb ik ooit aan andere mensen gelogen over hoeveel tijd of geld ik besteed aan het handelen in cryptocurrency? Heb ik ooit onrechtmatig geld genomen om mijn cryptocurrency-verslaving te financieren?
 • Heeft mijn gewoonte om in cryptovaluta te handelen een effect gehad op mijn relaties of mijn baan?
 • Probeer ik andere mensen ertoe te brengen mij geld te lenen als ik geld heb verloren aan investeringen?
Poll

Hoe veel vragen van de Crypto Castle over verslaving beantwoord jij met ja?

Let op! Op de redactie hebben we bij Bitcoin Magazine NL geen dokters rondlopen. Ga in gesprek met specialisten wanneer je op zoek bent naar gezondheidsadvies. Voorkomen is beter dan genezen, zeker in situaties waar je jezelf in de financiële problemen kunt brengen. Er is bij Castle Craig ook een internationale hulplijn. Mocht je interesse hebben kun je hier contact opnemen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

  Door: Robin Heester

  Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...