Handelslegende: Bitcoin koers klaar om met 120% te stijgen

630 totale weergaven
|

Handelslegende Peter Brandt is voorzichtig bullish over bitcoin, terwijl de koers momenteel bijna 20% onder de all-time high hangt. Aan zijn ruim 700.000 volgers op Twitter legt Peter Brandt uit dat hij voor bitcoin een koerstarget van 135.000 dollar heeft, die hij rond augustus/september 2025 verwacht.

De tweede helft van de halving-cyclus

Volgens Brandt realiseert bitcoin doorgaans gigantische rendementen tijdens de tweede helft van de vierjarige halving-cyclus. De enige waarschuwing die hij geeft is dat bitcoin niet onder de 48.000 dollar mag sluiten. Waarbij sluiten in dit geval slaat op een weeksluiting.

Los daarvan noemt hij de periode sinds maart 2024, waarin bitcoin vanaf een all-time high behoorlijke koersdalingen doormaakte, ogenschijnlijk niet significant. Hij spreekt zelfs van een “korte pauze” tijdens de voortzettende trend.

Uiteindelijk moet de bitcoin koers dan richting de 135.000 dollar stijgen in de periode van augustus tot september 2025. Die voorspelling lijkt hij met name te doen op basis van de grafiek en de koersgeschiedenis van bitcoin, dus niet op basis van externe factoren, die toch ook een grote invloed op de koers hebben.

Bitcoin presteert beter dan goud

Daarnaast zegt Peter Brandt nog iets interessant, of in ieder geval iets wat er bij bitcoiners als zoete koek ingaat. Brandt stelt namelijk dat bitcoin momenteel beter presteert dan goud als store of value.

Op basis van zijn analyse ziet hij de bitcoin/goud-verhouding naar een score van meer dan 100 stijgen en daar blijven.

“Bitcoin of goud, welke van de twee is de koning van de store of value wereld? Bitcoin laat goud momenteel alle hoeken van de kamer zien. De weerstand ligt op 32/1 en de huidige koers ligt op 23/1, terwijl we steun vinden in de hogere tientallen. Een nieuwe all-time high voor bitcoin zet een target op +100/1”, aldus een zeer optimistische Peter Brandt.

De bullish hypothese van Peter Brandt is vergelijkbaar met die van de mede-oprichters van Glassnode. Zij deelden eerder deze week dat de correctie van bitcoin van korte duur zou zijn.

“De geopolitieke spanningen van afgelopen week veroorzaakten een correctie bij bitcoin, maar op fundamenteel niveau blijft de markt sterk. Deze positieve shift wordt gedreven door de groei van het netwerk en de stijgende liquiditeit. De opwaartse beweging van bitcoin is pas net begonnen”, zo vertellen zij.

Wat we moeten geloven? Dat kan alleen de tijd ons leren.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....