Handelsvolume Bitcoin (BTC) twee keer hoger dan bij record in 2019

Het wekelijkse handelsvolume van bitcoin heeft in de run naar $40.000 een nieuw record bereikt. Het volume ging met een volle 100% over het vorige record heen.

Op 7 januari publiceerde Mati Greenpan, de founder van Quantum Economics een grafiek waarop de enorme stijging te zien was. In totaal ging er de afgelopen week voor meer dan $60 miljard aan bitcoin heen en weer.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bitcoin real-volume metric van Messari

Het gaat hier om de zogenaamde real-volume metric van Messari. In het verleden werden exchanges er nogal eens van verdacht dat ze hun respectievelijke handelsvolumes faketen.

De real-volume metric publiceert enkel de volumes van de door Messari als betrouwbaar aangemerkte exchanges. Dit zijn Binance, Bitfinex, Bitflyer, Bitstamp, Bittrex, Coinbase Pro, Gemini, itBit, Kraken en Poloniex.

Veel Aziatische exchanges die in de metric worden meegenomen krijgen een correctie naar beneden. Zo weten ze zeker dat ze het handelsvolume niet overschatten.

Het vorige record in handelsvolume

Het vorige record van bitcoin wat betreft het wekelijkse handelsvolume werd gevestigd in de zomer van 2019. Op dat moment overschreed het wekelijkse handelsvolume de $32 miljard.

Dit gebeurde destijds kort nadat bitcoin weer boven de $10.000 kroop nadat het was teruggevallen naar onder de $4000 eerder dat jaar.

Andere platforms rapporteren ook dat bitcoin een nieuw record heeft neergezet wat betreft het handelsvolume. CoinMarketCap schat dat er in de afgelopen 24 uur alleen al voor meer dan $85 miljard aan bitcoin is verhandeld. Een flink verschil met Messari.

CoinGecko zit meer in de buurt van CoinMarketCap en schat het dagelijkse handelsvolume op $77 miljard. Volgens Skew is de handel in bitcoin futures ook flink in bloei. Het bedrijf geeft aan een volume van $97 miljard te hebben gezien in de afgelopen 24 uur.

Mati Greenspan noemt de handelsvolumes die we op dit moment zien voor bitcoin monsterlijk. De afgelopen maanden zijn ze al flink gestegen en daarmee ligt het volume vele malen hoger dan tijdens de rallies in 2017 en 2019.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.