Handelsvolume in India zakt 70% na invoeren nieuwe belastingregel

Regulation kills innovation. Bitcoinbeurzen in India lijken beurzen de dupe te worden van een belastingregel die per 1 april in werking is getreden. Houders van crypto's moeten namelijk 30% belasting over hun cryptovermogen aftikken.

Dat leidt tot een fors zakkende handelsvolumes in deze markt, zo blijkt uit cijfers van blockchainbedrijf Crebaco. De afgelopen tien dagen is het handelsvolume met 70% gedaald.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Handelsvolume in India zakt 70% na invoeren nieuwe belastingregel
bronnen: Crebaco / Cointelegraph

Als voorbeeld: het handelsvolume op WazirX daalde van $47,8 miljoen op 1 april naar $13,2 miljoen op 10 april. Alle andere beurzen kampen ook met dalingen.

Alsof dat nog niet genoeg is, trekken betaalverwerkers zich ook terug uit de bitcoinmarkt.

Dat leidt ertoe dat Coinbase enkele van zijn betalingsfuncties tijdelijk uit de lucht moest halen, vlak na hun marktintroductie.

Voordat de regel in werking trad, waarschuwden insiders in de Indiase bitcoinmarkt al dat het schade toebrengt aan de markt. De inkomsten van tussenpersonen zoals beurzen en brokers zijn afhankelijk van een zo hoog mogelijk handelsvolume, want ze ontvangen commissie per elke trade.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIndia

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...