Handelsvolume op cryptobeurzen op laagste punt sinds 2020

De financiële wereld staat op zijn kop. Ook de bitcoinmarkt merkt de gevolgen van wereldwijde onrust. Een van de grote dalers in volume is Coinbase.

Volgens Bloomberg is het handelsvolume op cryptobeurzen op het laagste punt sinds december 2020. Er werd ‘slechts’ $4,2 biljoen (!) aan handel verwerkt volgens CryptoCompare.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er wordt nog steeds goed geld verdiend door de grote partijen in de industrie. Tegelijkertijd zien we ook opmerkelijke ‘slachtoffers’ van de huidige markttrend. Coinbase staat slechts op de 14e plek qua gerapporteerd volume. Net als veel andere bedrijven moesten de Amerikanen snijden in het personeelsbestand.

Het aandeel (COIN) staat ook ~$54 per stuk. De koers begon vorig jaar op $342.

Een ander voorbeeld vinden we bij de CME Group. De organisatie staat aan het hoofd van de grootste derivatenbeurs ter wereld. De bitcoin futures op de beurs zijn erg populair. Maar ook hier zien we een daling. Het volume was $29 miljard, het laagste niveau sinds juli 2021.

Waar vluchten handelaren naar toe?

De algehele handelsvolumes nemen af. Maar dat geldt niet voor de vlucht naar stablecoins. De markt-onrust zorgt ervoor dat handelaren richting de dollar gaan. Met name Tether en in mindere mate USD Coin worden gezien als veilige haven.

Handelsvolume op cryptobeurzen op laagste punt sinds 2020
Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...