Hardware wallet Ledger stelt discutabele nieuwe feature uit

Na harde kritiek uit de community besluit Ledger nu om de lancering van de nieuwe Recovery feature tijdelijk uit te stellen.

Ledger Recovery

Vorige week zorgde deze nieuwe functie voor de Nano X hardware wallets van Ledger voor veel onrust. Met Ledger Recovery zou de versleutelde versie van de private key van klanten voor $9,99 per maand op servers van drie bedrijven kunnen worden bewaard. Hiervoor gebruikte Ledger de Shamir Secret Sharing scheme.

Het viel niet in goede aarde in de community. Is het nog wel cold storage als je (optioneel) je seeds opgedeeld op online servers zet?

In een brief aan haar gebruikers schrijft CEO Pascal Gauthier dat het bedrijf de nieuwe functie (nog) niet zal introduceren voordat de code ervoor is vrijgegeven. Het bedrijf plant ook een Twitter Spaces in om alles te bespreken.

Bakken kritiek

Ledger kwam vrijwel onmiddellijk onder vuur te liggen toen het nieuws vorige week naar buiten kwam. Het punt dat Ledger (controversiële) firmware-updates kan pushen die mogelijk schadelijk kunnen zijn, viel bij veel bitcoiners niet in goede aarde.

Ook was er kritiek op het feit dat de Recover-functie een honeypot kan zijn voor overheden. Met dagvaardingen bij twee van de drie bedrijven krijgt een overheidsinstantie al toegang tot de private key van de klanten. Daarnaast merkten bitcoiners ook op dat de code van Ledger Recovery niet open source is en het dus niet te verifiëren is hoe netjes het allemaal gaat met de belangrijke codes.

In tegenstelling tot sommige concurrenten is de software van Ledger niet compleet open source. Het laat het in plaats daarvan testen door Donjon, een team van ontwikkelaars. Gauthier gaat nu door het stof: “Het bedrijf heeft een harde les geleerd.”

Ze gaan daarop meer delen van de Ledger software open source delen, naast het uitstellen van de Recovery-feature.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsLedger