Hashdex kiest voor BitGo voor het beheren van hun bitcoin

1301 totale weergaven

Hashdex zet een nieuwe stap voor hun bitcoin exchange-traded fund (ETF). Recentelijk heeft het bedrijf hun de aanvraag bijgewerkt. Het bedrijf kondigde aan BitGo te kiezen als bewaarder voor zijn Bitcoin ETF, een opmerkelijke keuze gezien de meerderheid van de overige aanvragers een samenwerking met cryptobeurs Coinbase verkiezen.

Al jaren is de Amerikaanse markt op zoek naar een manier om een bitcoin ETF op de markt te brengen. Tot nu toe zijn alle uiteindelijke verzoeken afgewezen. Bitcoin ETF’s worden gezien als een belangrijke stap naar meer geldstromen vanuit traditionele markten. Het opmerkelijke aan deze fondsen is dat ze ook echt bitcoin moeten hebben als onderpand. In andere landen bestaan deze fondsen overigens al.

Deze aankondiging volgt op intensieve gesprekken met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waarbij diverse andere ETF-aanvragers, waaronder BlackRock, Valkyrie, Fidelity, Grayscale en Ark, ook betrokken waren. De SEC heeft 29 december als deadline gesteld voor de laatste wijzigingen in de aanvragen.

Deze recente ontwikkelingen suggereren dat de SEC openstaat voor het goedkeuren van een spot bitcoin ETF. Met verschillende wijzigingen in de aanvragen, zoals het uitgeven van ETF’s met contante creatie, lijken de aanvragers zich aan te passen aan de voorkeuren van de toezichthouders.

De beslissing over de aanvraag van Ark 21Shares staat gepland voor 10 januari 2024, met speculaties dat een beslissing al in de eerste dagen van het nieuwe jaar zou kunnen vallen.

Lees meer over:
ETF

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...